• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.04.2015

15:01

RUSI TRLJAJU RUKE Sistem S-300 ide u Iran, a S-400 u Kinu

Vesti

RUSI TRLJAJU RUKE Sistem S-300 ide u Iran, a S-400 u Kinu

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin ukinuo je zabranu na prodaju raketnog sistema S-300 Iranu, dok je kompanija Rosoboroneksport dogovorila sa Kinezima prodaju sistema S-400

 

 

Iran i Rusija su još 2010. godine dogovorile trgovinu čuvenog odbrambenog raketnog sistema S-300, ali je pod pritiskom zemalja Zapada, koje su držale sankcije zemlji Bliskog istika, Putin na kraju popustio i zabranio da se taj posao realizuje.

Sada kada su zemlje Zapada uvele sankcije Rusiji, predsednik najveće zemlje sveta je ukinuo zabranu i sistem S-300 će uskoro stići u Iran.

Pored toga, danas je Anatolij Isajkin, generalni direktor kompanije Rosoboroneksport, najvećeg državnog izvoznika oružja, potvrdio da je Rusija postigla dogovor sa Kinom o prodaji unapređenog raketnog sistema S-400 Trijumf.

- Nismo još zaključili baš sve detalje, ali mogu da potvrdim da će Kina biti prvi kupac ruskog sistema vazdušne samoodbrane, što samo potvrđuje odlične odnose između dve zemlje - rekao je Isajkin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija