• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2015

14:56

MUBARAK OSUĐEN NA TRI GODINE, zbog korupcije i bogaćenja

Vesti

MUBARAK OSUĐEN NA TRI GODINE, zbog korupcije i bogaćenja

Podeli vest

Egipatski sud je osudio bivšeg egipatskog predsednika Hosnia Mubaraka i njegova dva sina na tri godine zatvora zbog korupcije

Mubarak je prošlog maja osuđen na tri godine zatvora zbog preusmjeravanja javnih sredstava namjenjenih za renoviranje predsedničke palate. On je novac koristio da bi proširio svoje bogatstvo.

Njegova dva sina su tada, u istom slučaju dobila četiri godine zatvora.

Mubarak i njegova dva sina Alaa i Gamal su bila prisutna na sudu za vreme izricanja presude, a svi su nosili odela i naočare.

Agencija AFP je javila će njihovi advokati pokušati da uložie žalbu na presudu.

Mubarakove pristalice su negodovale dok je sudija Hasan Hasanin izricao presudu.

Mubarak je bio treći predsednik Egipta, a posle 30 godina na čelu države s vlasti se povukao 11. februara 2011. godine posle 18-dnevnog ustanka.

Rođen je 1928. godine u guvernatu Munofija na delti reke Nil, a bio je direktor vazduhoplovne akademije od 1966. do 1969 godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija