• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.10.2015

23:30

HAOS U BRISELU: Suzavac i vodeni topovi protiv radnika!

Vesti

HAOS U BRISELU: Suzavac i vodeni topovi protiv radnika!

Podeli vest

Briselska policija upotrebila je suzavac i vodene topove tokom današnjih masovnih demonstracija belgijskih sindikata, koji traže bolje uslove rada za svoje članove

Više od 70.000 ljudi prošetalo se danas kroz centar Brisela, u maršu pod parolom „Nama samo mrvice“, koji je organizovala koalicija belgijskih sindikata.

Iako je protest uglavnom bio miran, grupa od stotinak lučkih radnika iz Antverpena napala je policijski kordon petardama, kamenicama i flašama, nakon čega su ih policajci rasterali suzavcem i vodenim topovima.

Masovan odziv na protest izazvao je potpuni saobraćajni kolaps u Briselu, a gradski prevoz je nekoliko sati bio sasvim zaustavljen.

Sindikati od vlade Šarla Mišela zahtevaju da odustane od namere da poveća minimalnu starost za odlazak u penziju sa 63 na 67 godina i obustavi redovne povišice plata u skladu sa stopom inflacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Gledajte srpski sindikalci - i učite se...to je borba za prava radnika a ne vaša bleda prepucavanja sa ministarstvom rada i bedni nastupi na TV zarad lične promocije...!! Gledajte srpski sindikalci - šta treba da radite..?!

BELGIJA JE KAO UKRAJINA

pre 8 godina

Belgijanci i Poljaci i jos neki da ih ne nabrajam nisu videli svoje Majdane oni su sprovedeni ispod zemlje /ili na nebu/ u najvecoj tajnosti i tisini.

Pavel

pre 8 godina

E ovo se zove sindikat!! @pavle-sinko daj saberi se više,mnogo si ti mlad i polupismen...vidi ti se to po komentarima,jedi taj sendvič koji si dobio i makar se pravi da znaš nešto!!Tvoji paušalni komentari iz dana u dan su sve tuplji!Sindikati ovde ne postoje još od šezdesetih de pročitaj malo nešto što nisu novine i komentari na fejsu..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija