• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.10.2015

16:17

RODOLJUBI ZA SVE PARE! Ukrajina bi da proda Krim i Donbas za bilion dolara!

Vesti

RODOLJUBI ZA SVE PARE! Ukrajina bi da proda Krim i Donbas za bilion dolara!

Podeli vest

Režim u Kijevu želi da proda Krim i istok svoje zemlje - Donjeck i Lugansk za bilion (1.000 milijardi) dolara!

Tu sumu je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk tražio od Rusije da plati, međutim nije jasno na osnovu čega je do nje došao.

Kijev je još u junu 2014, tri meseca nakon pripajanja Krima Rusiji, tražio od Moskve bilion ukrajinskih grivni, što je tada bilo 90 milijardi dolara. Te pare ukrajinski režim tražio je kao nadoknadu za izgubljenu teritoriju. Tačnije, pokušao je da proda poluostrvo koje je bilo u sastavu Rusije do 1954, kad ga je tadašnji predsednik SSSR Nikita Hruščov poklonio Ukrajini.

UKRAJINA DA VRATI KRIM RUSIJI: Francuski Figaro izneo predlog protiv Hladnog rata!

600.000 UKRAJINACA traži azil u Rusiji!

PUTIN: Narod u Ukrajini reći će "ne" bahanalijama režima u Kijevu!

Kijev pare nije dobio, a sada Jacenjuk pokušava da proda i Donbas, koji je pod vlašću proruskih boraca i gde su osnovane Donjecka i Luganska Narodna Republika (DNR i LNR).

Taj zahtev Kijeva iznenadio je Moskvu.

- Krim je teritorija Ruske Federacije. Donbas je teritorija Ukrajine. Kako su došli do bilion dolara, nikome nije jasno - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Public

Povrh svega, Kijev zahteva od Rusije da mu rekonstruiše dug od tri milijarde dolara, koji stiže na naplatu u decembru. S obzirom na to da je Kremlj u nekoliko navrata naveo da nema nameru to da uradi, Ukrajina mu preti tužbom.

- Dali smo rok Moskvi do 29. oktobra da još jednom razmisli o tome. Spremni smo i na sudski postupak. Rusija bi trebalo da se priključi normalnim zemljama koje su donele odluku o rekonstrukciji ukrajinskog duga - rekao je Jacenjuk, čija je zemlja pred bankrotom.

On se poveo time što je MMF u avgustu oprostio 20 odsto ukrajinskih dugovanja i rekonstruisao zaduženja te zemlje, koja iznose oko 18 milijardi dolara.

S obzirom na tu velikodušnost, ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je MMF da sada Kijevu da pare da plati i dug Moskvi.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gaga

pre 8 godina

On hoće da trguje,da proda ...pa jel mu to babovina pa da može kako mu kad padne na pamet.On se tu najmanje pita i njegova dužnost je da sprovodi volju naroda.

Dragomir

pre 8 godina

Најзад су украјинци укапирали да то није њихово!Да је њихов Хрушчов припојио руску територију Украјини!Е,па,сада би да то продају јер знају да није њихова?За билионче!РУСИ ЋЕ ДА ИМ ПЛАТЕ ЧИМ ИМ ИСПАДНЕ! Разумете ме? Наравно да ме разумете.

XXL

pre 8 godina

Dobar potez ovog buljavog ukrajinca ili šta li je već da uzme bilo kakve pare i da nestane negde na Zapadu, a vi narode Ukrajine nađite si sebi gde ćete da živite bez mene.

Hercegov grad

pre 8 godina

Ovo je bolje od postupka nasih politicara, oni su Kosovo prodali za, manje para i za licni djep! \n

aca

pre 8 godina

trebala bi i srbija traziti odstetu za kosovo i onako ga nece dobit nazad

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ajd Ja Vama da prodam Ajfelov Toranj..! Što da ne ? Sklopimo Ugovor Vi date pare.. i trgovina na mestu ? Ali šta kaže NAROD ( ovde Francuski) tamo Ruski, onamo Srpski..? Kako bi nevlasnici (lopovi) radi trgovali tuđom imovinom, pa još - ako padne i provizija..? Tipičan mafijaški marifetluk, i potez gnusobe bez digniteta i integriteta...političara koji bi da trguje nacionalnim interesima - ali ne zna čijim! Ali bi to rado naplatio!

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija