• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

09.11.2015

08:00

STRAVIČNO OTKRIĆE: U Šarm el Šeiku za 10 evra u avion je mogla da se unese torba puna oružja!

Vesti

STRAVIČNO OTKRIĆE: U Šarm el Šeiku za 10 evra u avion je mogla da se unese torba puna oružja!

Podeli vest

Zvaničnici na aerodromu u egipatskom letovalištu Šarm el Šeik ocenili su da su na tom aerodromu dugo postojali bezbednosni propusti, uključujući ključni uređaj za pregled prtljaga koji često ne funkcioniše i nemarnu proveru pred ulazak putnika u avion

 

Bezbednosni zvaničnici na aerodromu u Šarm el Šeiku, govoreći pod uslovom anonimnosti, jer nisu bili ovlašćeni da daju izjave, kazali su da su obavestili svoje nadređene o kvaru na uređaju, ali da on nije zamenjen.

Jedan od zvaničnika istakao je i da slabo plaćeni policajci na aerodromu uzimaju mito, dodajući da je više puta video da su „propustili torbu punu droge ili oružja za 10 evra ili tako nešto".

Egipatski zvaničnici saopštili su u subotu da je pokrenuta istraga svih radnika na aerodromu u Šarm el Šeiku koji su imali neke veze sa srušenim ruskim avionom.

Anonimno svedočenje o mogućnosti da se u avion unesu torbe i koferi puni droge ili oružja ako se plati 10 evra mita - prenela je i američka novinska agencija Asošiejted Press.

BRITANCI OTKRILI: Abu Usama al Masri naredio obaranje ruskog aviona u Egiptu!

(VIDEO) KAMERON NALJUTIO PUTINA: Britanske tajne službe kriju dokaze o padu ruskog aviona!

ISTRAŽITELJI PREGLEDALI CRNE KUTIJE: Eksploziju u avionu nije izazvao slučajni kvar!

BOLESNI IDIOTI! Šarli Ebdo se brutalno sprda sa nevinim žrtvama srušenog ruskog aviona na Sinaju!

Prethodno su britanski turisti govorili po povratku iz Egipta da su mu čak i lica u vojnim uniformama na aerodromu nudila da plate 30 dolara i da izađu iz reda...

Ruska agencija RIA Novosti ukazuje da u Egiptu postoji VIP-usluga koja se naziva „Marhaba" i plaća se 20 dolara, a omogućava - uz blagonakloni obični pregled prtljaga - da se do aviona dođe bez čekanja u redovima i uz pratnju.

Portparol egipatskog Ministarstva avijacije, Mohamad Rahma, odbacio je optužbe da su na aerodromu u Šarm el-Šejku bile nedovoljne mere bezbednosti. Izjavio je da je to jedan od najbezbednijih aerodroma u svetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
otvoreni tajni rat

pre 8 godina

To je van pameti za jedan tako prometan aerodrom, u današnje vreme kriminala i terora. Zašto se dotični kontrolori nisu javili kad je vreme bilo, uticajne države, čiji su turisti masovno posećivali Egipat, to ne bi dozvolili. Ovo je klasična, udžbenička operacija nečije tajne službe, sa ciljem da se Egipat baci na kolena. Razlog? Kao i uvek, otkazuju poslušnost pa im treba zavrnuti malo ruku. Približili se Rusima, sklopili ugovore sa njima, naoružavaju se, kupili nosače helikoptera od Francuza, pristali da trguju sa Rusima u Rubljama...

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija