• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.11.2015

18:34

PRIZNALI I RUSI Medvedev: Moguće da su teroristi krivi za rušenje aviona u Egiptu

Vesti

PRIZNALI I RUSI Medvedev: Moguće da su teroristi krivi za rušenje aviona u Egiptu

Podeli vest

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas da se ne odbacuje mogućnost da je teroristički napad uzrok pada ruskog aviona u Egiptu kada su poginule 224 osobe

- Mogućnost da je to bio teroristički čin očigledno ostaje kao eventualno objašnjenje onoga što se dogodilo - rekao je Medvedev u intervjuu za "Rosiskaju gazetu".

Zbog toga je, kako je naveo, doneta odluka o obustavi letova za Egipat na osnovu preporuka i materijala antiterorističkog komiteta.

Medvedev je prvi visoki ruski zvaničnik koji nije odbacio mogućnost terorističkog napada kao uzroka pada aviona. 

Predsednik Vladimir Putin je u petak naložio obustavu letova ruskih avio kompanija za Egipat iz bezbednosnih razloga, a ta zabrana neće brzo biti ukinuta.

- Potrebno je vreme da se osigura bezbednost za odmor u Egiptu - rekao je Medvedev i dodao da ruske vlasti nastavljaju da obezbeđuju povratak ruskih turista iz Egipta.

Od petka do danas Rusija je sa više od 100 letova dovela oko 25.000 turista kući.

Medvedev je rekao da se prtljag ruskih turista prevozi posebnim avionima zbog povećanog bezbednosnog rizika.

Zamenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič je ranije objasnio da je za transport prtljaga ruskih turista iz Egipta potrebno između 30 i 35 letova, a da je dosad sa 27 letova tri aviona dopremljeno više od 70 tona prtljaga.

STRAVIČNO OTKRIĆE: U Šarm el Šeiku za 10 evra u avion je mogla da se unese torba puna oružja!

BRITANCI OTKRILI: Abu Usama al Masri naredio obaranje ruskog aviona u Egiptu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija