• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts.rs/informer.rs

10.11.2015

07:57

STIGLA GA KAZNA! U Kairu ubijen džihadista koji je oteo i odsekao glavu Tomislavu Salopeku!

Vesti

STIGLA GA KAZNA! U Kairu ubijen džihadista koji je oteo i odsekao glavu Tomislavu Salopeku!

Podeli vest

Egipatske snage bezbednosti ubile su vodećeg islamističkog militanta osumnjičenog, između ostalog, za otmicu hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, objavilo je egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova

U saopštenju se navodi da je Ašraf Ali el Garabli poginuo u pucnjavi do koje je došlo kada je policija pokušala u nedelju da ga uhapsi u kairskom kvartu El Marg, prenosi AP.

Vođa egipatskog ogranka Islamske države za Sinaj Ašraf Ali el Garabli umešan je u niz terorističkih napada, uključujući i odsecanje glave hrvatskom inženjeru prošlog leta, ubistvo američkog naftnog radnika, a godinu dana ranije učestvovao je i u bombardovanje italijanskog konzulata u julu, kada je poginula jedna osoba a 10 bilo ranjeno.

Planirao je i izvršavao otmice, ubistva i atentate, među kojima je i otmica hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka 22. juna u Kairu. 

screenshot

El Garabli je bio jedan od najtraženijih militanata u zemlji, za kojim je policija izdala poternicu još u januaru 2014. godine, kada je izbila militantska pobuna na Sinajskom poluostrvu.

Policijski službenik je izjavio za AFP da je Garabli bio desna ruka Hišama el Ešmavija, bivšeg komandosa, za koga se veruje da je predvodio bombaške napade i atentate za grupu Ansar Beit el Makudis.

U novembru 2014. godine grupa je obećala odanost Islamskoj državi, zbog čega ju je Ešmavi napustio i ostavio Hašaneina kao glavnog operativca u grupi zapadno od Sinaja.

Pripadnici Islamske države na Sinaju ubili su stotine policajaca i vojnika otkako je vojska 2013. svrgnula islamističkog predsednika Muhameda Mursija iz stranke Muslimanska braća. 

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) BEZ MILOSTI! DŽIHADISTI odsekli glavu Salopeku!

(VIDEO) DŽIHAD ZVERI! Zarobljenicima uzimaju krv, vade bubrege i oči!

NASTAVILI KRVAVI ZLOČIN: Ruski avion oborili džihadisti koji su obezglavili Hrvata Salopeka!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija