• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

05.12.2015

13:18

ERDOGAN POKRENUO AGRESIJU: Turski tenkovi bez poziva ušli u Irak!

Vesti

ERDOGAN POKRENUO AGRESIJU: Turski tenkovi bez poziva ušli u Irak!

Podeli vest

Šef komiteta parlamenta Iraka za bezbednost i odbranu Hakim el Zamili zapretio je vojnim akcijama turskim snagama koje su upale na teritoriju njegove zemlje, prenosi irački portal „Vojs of Irak“

- Potvrdili smo da su turske snage, čiji se određeni broj nalazi u okviru jednog tenkovskog bataljona, upale na tenkovima i oklopnoj tehnici u iračku provinciju Najnava bez zahteva ili odobrenja iračkih federalnih vlasti uz izgovor da obučavaju iračke oružane odrede. Akcije se smatraju grubim kršenjem iračkog suvereniteta i ne odgovaraju principu dobrosusedskih odnosa Iraka i Turske - navodi se u saopštenju iračkih vlasti.    

Ranije su mediji saopštili da su turske vlasti poslale 130 vojnika u rejon blizu grada Mosula na severu Iraka radi obuke iračkih Kurda (pešmerge).

(FOTO) NE SLUTI NA DOBRO! Turska gomila tenkove na granici sa Sirijom

Međutim, prema rečima Zamilija, kontingent turskih vojnika koji je prešao iračku granicu ima hiljade vojnika. Osim toga, poslanik je izjavio da su zajedno sa vojskom na iračku teritoriju prebačene desetine tenkova i druge oklopne tehnike.

(VIDEO) IDU TURCI: Erdogan poslao 1.200 teško naoružanih komandosa u Irak!  

​Zamili je naglasio da odluka Turske da pošalje vojsku na teritoriju Iraka predstavlja kršenje suvereniteta zemlje. On je naveo i da je Ankara, osmelivši se na ovakav korak, unapred dobila „zeleno svetlo“ od pešmerge. Poslanik je zapretio vojnim akcijama ka turskoj vojsci ako hitno ne napusti iračku teritoriju.

TURCI NEZVANI GOSTI: Irak ocenio upad vojnika Ankare povredom suvereniteta!

Zamili je naveo i da je premijer zemlje Hajder el Abadi poslao pismo u kojem je preporučio da se iskoristi avijacija za gađanje turskih snaga, smatrajući ih okupacionim.    



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SasaV

pre 8 godina

Zaigrali se i zaneli turci pa ostaje da se vidi sta ce iz svega toga proizici,sudeci po svemu kurdska drzava je svakim danom sve izvesnija....

Maganik

pre 8 godina

Ovo ispade da Turci naveče bombarduju Kurde a danju ih "obučavaju". GROTESKA. Turci su tenkovima upali u Irak i došli da brane islamsku državu, Al-Kaidu i da brane pljačku Iračkih naftnih polja koja Turci zajedno sa Islamskom Državom i Al-Kaidom pljačkaju. Naftu u Siriji su izgubili. Ovaj turski čin je otvorena vojna agresija i napad na suverenu državu Irak. To je isto što i obaranje riskog bombardera mučki iz zasjede. Sad će Irak da pozove Ruse da ih brani od pobunjenika i stranih "zavojevača" - Turaka. Ne mogu ni da zamislim sa koliko će zadovoljstva to Rusi da prihvate. Tako će se istovremeno Irak osloboditi od Turaka, USA, Britanije, NATO bandita itd… Ostaje za sada “zapadnjacima” samo Aganistan i profit od droge. Ali, i taj “profit” će Britanci i USA ubrzo izgubiti. Ne mogu više “zapadnjaci” da se održe na bliskom i srednjem istoku. “The End”. Nema više pljačke.

HRVAT

pre 8 godina

Ovo je 3 svjetski rat vjerovali meni ili ne..sotona je medju nama..jedini spas I spasenje moze da nam da je Isus Krist..obecao nam je da ce nam doci...a do tada pozivam vlade Hrvatske I Srbije da oruzje predaju Ustasama I Cetnicima da se ova dva prevarena naroda mogu da obrane

milorad

pre 8 godina

oba komentara su iz usta ustasa,Srbi su zrtve genocida ,takvih klerofasistickih bandita ,hitlerovih prijatelja, sa bogatim teroristickim iskustvom sto hrvati jesu.Bozija pravda ce se videti ,tek stradanjaem pravih zlocinacai njihovih potomaka koji se nisu pokajali za zlocine predaka.

lud zbunjen nenormalan

pre 8 godina

Brane suverenitet svog neba ruseci avion koji je samo 17 sekundi leteo nad njihovom teritorijom, dok sa druge strane sa tenkovima i vojnicima upadaju na teritoriju druge suverene drzave. Ovde se ne zna ko je lud a ko zbunjen, ali se zna ko placa.

Kuba

pre 8 godina

E sada bi trebalo da se UN oglasi kao za vreme agresije Iraka na Kuvajt i da izbombarduje Tursku......nezna se vise koliko je ta zemlja izazvala smrti i razaranja kroz velpve...uvek se kao podrepne muve uvuku kod najjacih i samo pljackaju i otimaju.Ako je zarada od sirijske nafte dobra preko leseva sirijske dece turci ce to sa zadovoljstvom uraditi.Kakav olosh od nacije.

XXL

pre 8 godina

Nisam zloban al' bi voleo da jedna ona pametna raketa što sama traži cij i zna koga treba da pogodi da se "otrgne" rusima iz kontrole i pronađe ove turke i pokaže kuda treba da idu u uuu... mogu i dve tri da se "otrgnu".

dragan

pre 8 godina

Erdogana su Rusi davno procitali, ali imali su sa Turskom dobre odnose na svakom polju.Poslije teroristickog akta Turske i obaranja Su-24 sve se mijenja. Zna se da je Erdogan zaigrao na posljednju kartu ali nije mogao da izblefira svijet. Stvar jednostavna: treba da se "rodi" Kurdistan (Kurda ima oko 40 miliona) . Kurdistan se nalazi na teritoriji Irana -125.000 mq, Iraka 65.000 mq,Sirie 12.000 mq i Turske 190.000 mq.Turska ima 780.000 mq i kad bi izgubila 190.000 mq , izgubila bi sa teritorijom i geostrateski polozaj. U Iran nesmiju da diraju, Sirija moze ako hoce da dadne 12.000mq i mirna je (to ce se Rusi pitati). Moze i Irak ali ne na nacin koji hoce Turci, jer bi ispalo da su oni donijeli Kurdima zemlju.Turci imaju dobre odnose sa Kurdima u Iraku i od njih sada kupuju Iracku naftu na crno. Turke je pozvao ministar(ili predsjednik) Kurdske autonomije u Iraku Najmaldin Karim. Kurdi su "de jure " 1991 god. dobili autonomiju od Iraka ali "de fakto" je efektivna od 2003.god. poslije smrti S. Huseina.Oni znaju da kad Kurdi dobiju Kurdistan morace da non - stop ratuju sa Kurdima ili im dati 190.000 mq teritorija.Sada su na ledu zbog toga i od USA??? Ali sve ce se odigrati u Siriji. Rusi ako hoce da budu na mediteranu trebaju da udju i sa vojnom cizmom u Siriju i po cijenu mrtvih vojnika uzeti Siriju u svoje ruke za dobrobit Bliskog Istoka i Svijeta.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija