• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org/informer.rs

09.01.2016

12:01

VELIKI POVRATAK MONIKE LEVINSKI! Na njoj će se lomiti rezultati predsedničkih izbora u Americi!

Vesti

VELIKI POVRATAK MONIKE LEVINSKI! Na njoj će se lomiti rezultati predsedničkih izbora u Americi!

Podeli vest

Bivša ljubavnica Bila Klintona predizborni je adut koji republikanci i Donald Tramp upravo počinju da koriste u kampanji!

 

 

Krajem decembra 2015. televizijski kanal CNN neočekivano je prekinuo emisiju uživo. Intervju sa konzervativcem Kurtom Šlihterom.

Po mišljenju voditelja Dona Lemona, sagovornik je prešao moralnu granicu kada je počeo da govori o MonikiLevinski - bivšoj ljubavnici predsednika Klintona, čija supruga sada cilja na ulogu gazdarice Bele kuće.

Što se više bliži kraj izborne kampanje, sve češće se u SAD pominje skandalozni slučaj koji je mogao da se završi impičmentom Bila Klintona. Po svemu sudeći, "slonovi"(Republikanci), sačuvali su taj adut za odlučujuće napade na "„magarce" (Demokrate), a vreme za to je upravo došlo.

AP PHOTO

Ekstravagantni "pretendent na presto" Republikanaca, Donald Tramp, prestao je da sebi postavlja granice i bilo kakve okvire kada je reč o Hilari Klinton.

- Ja znam gde je ona otišla, to je odvratno - rekao je on 21. decembra komentarišući odlazak gospođe Klinton sa diskusija koje se vode subotom. To je bila aluzija: ista je kao Monika Levinski. 

Kad je reč o samoj Moniki, engleski list Daily Mail objavio je intervju u kojem bivša pripravnica Bele kuće podržava Hilari Klinton u borbi za predsedničko mesto, istina, prilično hladno. 

Anketa

- Mislim da je to zaista lepo što imamo žene iz obe partije - rekla je i dodala da, ipak, predsedničke ambicije bivše prve dame imaju svoje realne razloge još od pre 17 godina.

Na prvi pogled može izgledati da osramoćenu pripravnicu motiviše uvreda zbog preživljene presije od strane javnosti, u koju je, predsednički bračni par, navodno, umešao prste. Međutim, Džoana Bamberger, biograf Hilari Klinton, uverena je da u rečima Monike Levinski postoji dobar deo istine.

AP PHOTO

Oni koji dobro poznaju bivšu prvu damu i bivšeg državnog sekretara, vide u tome pokušaj svojevrsnog bračnog revanša.

Bil Klinton bio je poslednji predsednik SAD čiji su rad, pre seksualnog skandala, Amerikanci smatrali izuzetno uspešnim. Njegova politika bila je zasnovana na ostvarenju dva cilja - put the houseback on track (uvođenje reda u domove) i restore the American dream (obnavljanje američkog sna) dala je Amerikancima nadu u promene. Ekonomija SAD realno je demonstrirala visok porast i istovremeno smanjenje nezaposlenosti i pri tom imala budžet bez deficita.

Upravo zbog toga mu je i oproštena veza sa Monikom, koja bi svakog dugog predsednika koštala predsedničke fotelje. Uopšte, o tom skandalu formirale su se tri konstantne ocene.

(VIDEO) PROLUPALA HILARI: Obećala da će otkriti sve o vanzemaljcima, pod jednim uslovom...

"To su bila lepa vremena kada je glavni i jedini problem većine Amerikanaca bila fleka na Monikinoj haljini. Bil je odlično upravljao ne samo Amerikom, nego i čitavim svetom".

"Svet je shvatio da Amerika - nije puritanska zemlja kakvom je sebe predstavljala. Nama je svojstveno licemerje najviše vlasti. SAD su - zemlja dvostrukih standarda. Monika Levinski cinično je gažena, a Bil je nije podržao. To nije džentlmenski".

"Monika i Hilari spasle su milione američkih porodica. Prva - time što je pokazala društvu da muškarac takođe može da bude žrtva - žrtva svemoćnih prirodnih instinkta, čak i ako je predsednik. A druga - svojim primerom, kada je vrednosti svoje porodice stavila iznad opšteprihvaćenih dogmi. Zbog toga je obožavaju, ali zbog toga je i mrze". 

Reuters

Inače, tako je Džoana Bamberger naslovila knjigu o svojoj junakinji "Hilari - paradoks: zbog čega je vole i zbog čega ne vole".

Džoana Bamberger piše: "Mnoge starije Amerikanke uverene su da se Hilari iz interesa i ličnih ambicija nije razvela od muža nakon što je javnost saznala za prevaru. - Žene koje pripadaju generacijama "bebi-bum" (rođene u periodu od 1943-1963.) najverovatnije neće za nju glasati. Istovremeno je veoma rasprostranjeno mišljenje: 'Ja ni u kom slučaju ne bih glasao za Hilari, ali ću glasati zato što je ona kandidat demokrata. Jednostavno, nemam izbora. Ali, sve može da se promeni na elektorskim izborima Demokratske partije'.".

BIL NA SVA USTA HVALI ŽENU: Šta dotakne, Hilari učini boljim!

Prema rečima Džoane Bamberger, tokom poslednjih 17 godina američko društvo i politikolozi evoluirali su u intrigama. Kao što je Monika Levinski, i Hilari Klinton je preživela proganjanje od strane medija, ali to je nju motivisalo za pobedu. Sem toga, njeni "imidž-mejkeri" veoma su se potrudili da obični ljude oproste preljubu. Ipak, prokletstvo Monike lebdi nad ekspredsednikom i njegovom ženom.

Kao prvo, to očigledno dokazuje poraz "sjajne Hilari Klinton koji joj je 2008. naneo tamnoputi momak Obama", iako je na početku trke ona bila neosporni lider.

Drugo, sadašnje vreme američki birači shvataju kao teško i zato nastoje da se ne upravljaju prema simpatijama. Birači i novinari misle da je dominacija emocija karakterističnija za žene nego za muškarce-političare. Analiza brojnih publikacija pokazuje: sve aktuelnije postaje pitanje da li je dobro ili loše to što je Bil Klinton suprug Hilari?

AP/Photo

Veoma je velika verovatnoća da će upravo on posredno upravljati Amerikom. Ali, šta će onda biti sa porodičnim nesuglasicama od kojih niko nije zaštićen? Neće li Hilari zbog Bila donositi odluke suprotne nacionalnim interesima? Naravno, o tome se ne govori javno da bi se izbegle javne optužbe o neravnopravnosti polova, ali među običnim ljudima preovladava takvo mišljenje.

BLUDNI PREDSEDNIK MORAO NA KONTROLU! Hilari naterala Bila Klintona da se testira na sidu!

S druge strane, u sadašnjoj izbornoj kampanji reputacija Bila Klintona najvažniji je argument na koji računaju "magarci". Oni su sigurni da prezime Klinton garantuje Hilari maksimalne izborne dividende, tim pre što su redovne ankete mladih Amerikanaca koji su postali odrasli u novom milenijumu, pokazivale konstantnu popularnost bivše prve ledi.

BRITANCI PROZIVAJU TRAMPA: Predsedničkom kandidatu potrebni časovi iz geografije!

Istina, u poslednje vreme jasnije je vidljiv zaokret demokratske javnosti prema Berni Sandersu koji je u septembru imao 24% podrške demokrata, a već u novembru 34%.  Birače privlači ne samo to što je "najsiromašniji" kandidat za predsednika pobornik legalizacije marihuane, nego i njegova socijalistička orijentacija. On je spreman da poveća porez za bogate da bi povećao minimalnu zaradu. Prema rezultatima internet-glasanja svojih čitalaca - Time ga je nazvao "Čovekom godine".

AP PHOTO

Za razliku od Hilari Klinton, kandidat za predsednika Berni Sanders nema određene obaveze prema političkoj eliti SAD, što mu omogućava da koristi originalne poteze izvan opšte priznate međunarodne prakse Bele kuće. Na primer, on je spreman da pozove Rusiju u međunarodnu koaliciju protiv Islamske države i da pri tom ne pravi od Asada kamen spoticanja u odnosima sa Moskvom.

DONALD TRAMP BEZ PARDONA: Bil Klinton je najveći svetski agresor!

Uzimajući u obzir popularnost ruskog predsednika Putina kod običnih Amerikanaca, takve izjave nesumnjivo povećavaju broj njegovih pristalica.

Drugim rečima, pojavljuju se ozbiljne pretpostavke da se može ponovit situacija iz 2008. i da Klintonova ponovo čuje: "sori, Hilari", a u tome će, nesumnjivo postojati neuhvatljiva "zasluga" Monike Levinski.

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

... Koristite Moniku Levinski, maksimalno ..!! .... Inače ste ga - "popušili"....!

Erdogan

pre 8 godina

A kome si popusio??? ( Bilu???) Izdao si Putina? sram te bilo Lalo !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija