• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.01.2016

17:21

HALUCINACIJE PETRA POROŠENKA: Do kraja 2016. vratićemo istočnu Ukrajinu!

Vesti

HALUCINACIJE PETRA POROŠENKA: Do kraja 2016. vratićemo istočnu Ukrajinu!

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je danas da očekuje da će ukrajinske vladine snage do kraja godine vratiti istočnu Ukrajinu, koja je pod kontrolom proruskih snaga

Na godišnjoj konferenciji za novinare, Porošenko je rekao da je ubeđen da bi vlada ove godine "trebalo da vrati suverenitet" nad istočnom Ukrajinom, navodeći da će iskoristiti sva legalna sredstva i međunarodne pregovore kako bi se to dogodilo, prenosi AP.

(FOTO) TVITERAŠI SE "NAPILI KRVI" POROŠENKU! Šta je to toliko skandalozno uradio ukrajinski predsednik?!

Pregovarači za Ukrajinu dogovorili su se u sredu u Minsku da preduzmu nove napore kako bi sproveli primirje, koje je sada nestabilno. Rusija je na pregovore poslala svog novog izaslanika, bivšeg predsednika parlamenta Borisa Grizlova, koji je ranije ove nedelje posetio Kijev.

Porošenko nije direktno potvrdio spekulacije da se sastao sa Grizlovim, ali je novinarima rekao da bi se "sastao sa bilo kim" kad bi to zaustavilo granatiranje ukrajinskih pozicija na istoku i pomoglo da se oslobode ukrajinski ratni zatvorenici.

On je obećao da će u potpunosti primeniti sporazum o primirju iz Minska i da "neće dozvoliti da bude revidiran.

NA VEZI: Putin, Porošenko, Merkelova i Oland na telefonskoj sednici o Ukrajini

Inače, nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer pozvao je danas u Beču u svojstvu predsedavajućeg OEBS na ukidanje ograničenja za međunarodne posmatrače koji prate sprovođenje primirja, ne pominjući pri tom ni Rusiju ni Ukrajinu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cole5

pre 8 godina

Nadajte se... Morace Mekejn ponovo da sedne za komande nekog fantoma samo da opet nedozivi istu sudbinu kao 1968 gad je oboren iznad Sajgona raketom ispaljenom iz Miga 29.... Boim se da cete proci kao mikrobu iz Vc solje u onoj cuvenoj reklami za Domestos

Lala iz Banata

pre 8 godina

...Перо, сине, , Чувај ти оно што ти - остало...!! Птице грабљивице око тебе, а ти слабашан , нејачак, .. "Обуци" се, Перо, ...Чувај се - да не "озебеш".... Јер ако назебеш - може се десити и да најебеш...И то врло озбиљно - а онда ти спаса нема...!!

banat1952

pre 8 godina

Nemoj tako Lalo,coveku nije dobro. Mozda se otkrio kad je spavo,pa nazebo a jos mu i Putin doso u snu.

milosobilic1389

pre 8 godina

..To je sjajna metafora (lalina "fora"!)mislio je - Ako mu Putin "zavrne" gas..! ..ima da se smrzava ne samo Ukrajina,nego cela Evropa... a zima dolazi....

Aleks

pre 8 godina

Porosenko se nadilika domace vodke, pa lupeta ko Maksim po diviziji!

black russian

pre 8 godina

daju mu neku chokoladu sa opasnim supstancama (jos neispitanim)....\nI onda krecu takozvane vizije i delirijumi.\n

zivorad

pre 8 godina

Daj boze i svi sveti ili ipak ne da se to desi.Ako vi vratite Krim i mi cemo vratiti KosMet do kraja 2016 te u granice Srbije.p.s.ako to odgovara nasim politicarima jer u tom slucaju pola Vlade bice siptarsko i oni ce biti ti koji ce odlucivati za daljnu sudbinu naravno politicku zemlje Srbije.A valja to "raniti i i oblaciti majku ti boziju.

Branimir

pre 8 godina

Nije mi jasno što čekate do kraja godine. Vi ste sila, odmah vratite svoje teritorije.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija