• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2016

23:46

ZEMAN BRANI EVROPU: Zatvoriti i zaštititi grance, deportovati izbeglice!

Vesti

ZEMAN BRANI EVROPU: Zatvoriti i zaštititi grance, deportovati izbeglice!

Podeli vest

Za rešavanje izbegličke krize potrebno je preduzeti dva koraka - prvi je zaštita spoljnih granica, a drugi deportacija, izjavio je češki predsednik Miloš Zeman.

- Izbeglice ne dolaze samo iz ratom pogođenih država. Oni dolaze iz Pakistana, čak i sa Kosova i iz Albanije, Senegala, Eritreje i mnogih drugih zemalja gde nisu ratovi - rekao je Zeman u intervjuu agenciji Tas s.

Zato je, kako je istakao, pogrešno tvrditi da uzork migrantske krize leži u problemu rata na Bliskom istoku.

- To znači da je problem izbeglica problem razvoja zaostalih naroda, koji se učtivo nazivaju zemljama u razvoju -  rekao je Zeman.

ZEMANOVO REŠENJE: Masovno deportovati migrante, dogovor s Turskom su BAČENE PARE!

Zeman je dodao da najoptimističnija predviđanja kažu da će se priliv izbeglica u EU udvostručiti u ovoj godini, u odnosu na 2015, dok pesimisti navode da će možda biti i do pet puta veći.

"Pesimisti navode da će priliv izbeglica biti tri, četiri ili čak pet puta veći. Kao što znate, milion izbeglica je već u Nemačkoj. To je veliki broj. Ako bi se njima pridružilo još dva miliona, ne mogu ni da zamislim šta bi moglo da se dogodi", rekao je on.

Prema njegovim rečima, da bi se izbegao takav rizik "potrebna je evropska armija" koja bi "štitial spoljne granice zone Šengena ili čak cele EU".

- Kao što znate, Rumunija i Bugarska nisu članice Šengena. Ti koraci su potrebni za rešavanje migrantske krize.

ZEMANOVA LOGIKA: Za azil nisu dovoljna ratna stradanja, već i politički progon!

Govoreći o deportaciji, Zeman je podsetio na primer Švedske gde je premijer posle prošlonedeljnog ubistva devojčice rekao da će 80.000 ilegalnih migranata biti proterano.

- Smatram da je neophodno deportovati ne samo ekonomske migrante, već i sve one koji učestvuju u pripremanju terorističkih napada. Deportacija je, naravno, bolna ali neophodna mera- naglasio je Zeman.

Zeman je ukazao i na rizik od zatvaranja granica između Austrije i Nemačke.

"U tom slučaju, naša zemlja bi za izbeglice bila jedina tranzitna ruta za Nemačku", kazao je češki lider.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
joex

pre 8 godina

Ujedinjenje svih slovena evrope je pravi put i jedini a doci ce dan kad ce to da shvate\n

vera

pre 8 godina

Samo da ne bude KASNO.čovek još spava ,sve će ovo od samo, sebe proći..Turci će ovde odigrati poslednju kartu.?samo da ne bude osveta..

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija