• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.02.2016

16:46

VIKILIKS NASTAVLJA DA ŠOKIRA: NSA prisluškivala i Berluskonija!

Vesti

VIKILIKS NASTAVLJA DA ŠOKIRA: NSA prisluškivala i Berluskonija!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Italije danas je pozvalo na razgovor Džona Filipsa, američkog ambasadora u Rimu, nakon navoda da su SAD, između ostalih političara, prisluškivale i Silvija Berluskonija dok je bio italijanski premijer 2011.

AFP prenosi da je u kratkom saopštenju navedeno da je Filips pozvan zbog "razjašnjenja medijskih navoda po kojima su italijanski lider Silvio Berluskoni i neki od njegovih bliskih saradnika bili predmet prisluškivanja u 2011".

NOVI ŠOK SA VIKILIKSA: Hilari Klinton tražila da američki špijuni ukradu DNK Ban Kimuna, NSA prisluškivala svetske lidere!

Prema italijanskom listu "Republika" i nemačkom "Zidojče cajtungu", poverljiva dokumenta koja je objavio "Vikiliks" otkrivaju da je američka Agencija za nacionalnui bezbednost (NSA) špijunirala lidere poput nemačke kancelarke Angele Merkel Ban Ki-muna, generalnog sekretara UN, kao i italijanskog milijardera poznatog kao ljibitelja žurki.

Među "Vikiliksovim" dokumentima nalaze se detalji sa sastanka iz 2011. koju je Merkelova imala sa Berluskonijem i Nikolom Sarkozijem, tadašnjim predsednikom Francuske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Auuuuuuu

pre 8 godina

Ko je šokiran? Amerikanci gde udju, preuzimaju sve bitne poluge vlasti. A ušli su u sve države koje su okupirale na kraju Drugog svetskog rata, ušli su u sve države koje su oslobadjale u Drugom svetskom ratu, i ušli su u sve države koje su silom ili milom ušle u partnerske odnose sa njima. Tajne službe, bave se tajnim i nemoralnim poslovima, izmedju ostalog i prisluškivanjem, obmanjivanjem, ucenama, diskvalifikacijama, eliminacijama, su prve na listi koje su preuzete. Zar bi drugačije državnici moćnih i manje moćnih država mogli biti prisluškivani, ucenjivani, manipulisani, diskvalifikovani...? Iznutra, samo iznutra je to moguće.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija