• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

16.03.2016

08:18

SUPERUTORAK 2: Tramp i Klintonova dominirali, Rubio odustao!

Vesti

SUPERUTORAK 2: Tramp i Klintonova dominirali, Rubio odustao!

Podeli vest

Donald Tramp i Hilari Klinton ostvarili su ubedljive pobede na unutarstranačkim izborima tokom takozvanog Superutorka 2 kada se glasa u šest saveznih država... Tramp je pobedio u tri, dok je Hilari, prema još nepotpunim podacima, pobedila u barem četiri američke države

AP naglašava da je Tramp izgubio u Ohaju, gde je pobeda pripala tamošnjem guverneru Džonu Kejsiku (Kašiću), ali mu to nije glavni problem. 

Iako je do sada uspeo da prikupi najveći broj delegata pred republikansku konvenciju, koja se održava u julu i na kojoj će biti proglašen kandidat te stranke na izborima za predsednika SAD, Tramp je osvojio samo 46 odsto od ukupnog broja delegata koji su do sada bili u igri.

Ako tako nastavi, možda neće uspeti da osigura nominaciju, što znači da će na samoj konvenciji imati protivkandidata, pa će njen ishod biti do kraja neizvestan, naveo je AP.

OHAJO, KLJUČNI TEST! Tramp i Kejsik pred najvažnijim izborima u trci

Na toj republikanskoj konvenciji sigurno neće biti senatora sa Floride Marka Rubija koji je pretrpeo debakl u svojoj državi, gde je Tramp uzeo svih 99 delegata, pa je Rubio objavio da istupa iz predsedničke kampanje. 

U trci pored Trampa i Kejsika, koji je takođe uzeo svih 66 delegata u Ohaju, ostaje sada još samo konzervativni senator iz Teksasa Ted Kruz.

Kod demokrata trka još nije zvanično odlučena, ali je dominacija koju je Klintonova pokazala tokom Superutorka 2 nanela težak udarac planovima senatora iz Vermonta Bernija Sandersa da je zaustavi na putu ka predsedničkoj nominaciji.

Još nisu prebrojani glasovi na unutarstranačkim izborima republikanaca i demokrata u saveznoj državi Misuri.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija