• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2016

22:15

NISU IM PLATILI OTKUP: Ekstremisti Abu Sajafa pogubili kanadskog taoca

Vesti

NISU IM PLATILI OTKUP: Ekstremisti Abu Sajafa pogubili kanadskog taoca

Podeli vest

Ekstremisti Abu Sajafa pogubili su na Filipinima kanadskog taoca Džona Ridsdela, potvrdila je danas vlada u Otavi

Filipinska vlada je prethodno navela da je njegova odrubljena glava pronađena na jednom udaljenom ostrvu, pet sati pošto je istekao rok za otkup koji su postavili islamski ekstremisti, zapretivši da će pogubiti jednog od četvoro zarobljenika.

SRBIN OTET U LIBIJI: Miroslav Tomić kidnapovan sa naftnih polja nemačke kompanije Ferostal

Vest da je Ridsdel pogubljen potvrdio je kanadski premijer Džastin Trudo, istakavši da je užasnut.

Trudo je podsetio da je Ridsdel otet na Filipinima 21. septembra prošle godine i rekao da se ulažu napori da se oslobodi drugi oteti Kanađanin, preneo je AFP.

(VIDEO) SUROVA OBUKA DŽIHADISTA: Ovo je trening bombaša samoubica u kampu Islamske države!

U pitanju su dvojica Kanađanina, uključujući Ridsdela, Norvežanin i Filipinka koji su se putem video snimka obratili porodicama i vladama da obezbede njihovo oslobađanje.

Agencije navode da su ekstremisti tražili po 6,4 miliona dolara za svakog od otetih.

Abu Sajaf je mala, ali brutalna ekstremistička grupa poznata po odrubljivanju glava, otmicama, bombaškim napadima i iznudama. Aktivna je na jugu Filipina.

UŽAS Džihadisti kidnapovali 220 hrišćana u Siriji!

Formirana je 90-ih godina prošlog veka uz finansijsku pomoć Al Kaide i bori se za nezavisnu islamsku provinciju na Flipinima.

Jedan od komandanata Abu Sajafa se nedavno priklonio takozvanoj Islamskoj državi, naveo je BBC.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija