• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.06.2016

22:26

ZVECKANJE ORUŽJEM: Poljska rešila da poveća broj vojnika na 150.000!

Vesti

ZVECKANJE ORUŽJEM: Poljska rešila da poveća broj vojnika na 150.000!

Podeli vest

Poljska će sledeće godine povećati broj vojnika sa sadašnjih 100.000 na 150.000 iz bezbednosnih razloga, izjavio je poljski ministar odbrane Antoni Mačjerevič danas

- Odlučili smo da povećamo broj poljskih vojnika. Procenjujemo da će vojska sledeće godine imati oko 150.000 ljudi- rekao je on novinarima.

RATNE IGRE OKO BALTIČKIH ZEMALJA: NATO dovlači trupe i optužuje Rusiju da je prva počela!

Ministar odbrane nije direktno pomenuo pripajanje Krima Rusiji, ali ovi događaji su naveli Varšavu da unapredi svoje odbrambene kapacitete, navodi AFP.

U PRKOS RUSIJI: NATO na severu Poljske postavlja protivraketni sistem!

On je dodao da će važan deo ukupne brojke činiti paravojne snage koje će brojati 35.000 ljudi a čije će prve dobrovoljce Poljska početi da upisuje u septembru.

Svaka od 16 poljskih provincija će imati jedinicu na nivou brigade a najmnogoljudniji i najveći region - Mazovia - dve.

PUTIN NA IVICI SRPLJENJA: Naše reči niko ne čuje, mi ćemo reagovati na NATO pretnje!

Prioritet u razmeštanju vojnika imaće provincije na istoku za koje se veruje da su najviše izložene pritisku Rusije, navodi francuska agencija. 

(VIDEO) OVIM ORUŽJEM SE RUSIJA BRANI: Pogledajte listu najubojitijih sistema Putinove vojske!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ljubisa

pre 7 godina

kad za Božić spremam pečenicu,bez obzira koliko komada koljem i spremam sve i jedna će da budu pečena...Bez obzira koliko poljska pošalje topovskog mesa toliko će da im bude pokoj duši...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija