• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

08.07.2016

23:21

DIPLOMATSKI RAT, SAD PROTERUJU RUSE: Oštar odgovor na incident ispred američke ambasade u Moskvi!

Vesti

DIPLOMATSKI RAT, SAD PROTERUJU RUSE: Oštar odgovor na incident ispred američke ambasade u Moskvi!

Podeli vest

SAD su proterale dva ruska zvaničnika posle napada u junu u Moskvi gde je policajac napao jednog američkog diplomatu, saopštio je večeras Stejt department

- SAD su 17. juna proterale dva ruska zvaničnika iz zemlje kao odgovor za napad-u Moskvi, izjavio je portparol američkog Ministarstva inostranih poslova Džon Kirbi.

Ta izjava dolazi pošto su se SAD žalile Rusije zbog povećane kampanje zastrašivanja američkih diplomata i njihovih porodica u Moskvi.

(VIDEO) RUSKI STRAŽAR OBORIO AGENTA CIA: Ova tuča je prerasla u diplomatski skandal godine!

Kirbi je rekao da je ruski policajac 6. juna napao američkog diplomatu koji je ulazio u kompleks ambasade SAD u Moskvi. Napad je usledio jer diplomata nije hteo da pokaže dokumente.

- Ta akcija je neopravdana i ugrozila je našeg zaposlenog. To što je Rusija navela da je štitila ambasadu od ulaska neidentifikovane osobe prosto je pogrešno- rekao je Kirbi.

ZAHAROVA DEMANTUJE VAŠINGTON POST: Agent CIA tukao ruskog policajca, pa prijavio da je napadnut

Rusko Ministarstvo inostranih poslova demantovalo je napad. Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova iznela je drugačiju verziju dogadjaja.

Ona je rekla da je tog jutra iz taksija ispred ambasade SAD istrčao nepoznati čovek sa šeširom nakrivljenim preko lica i pokušao da udje u kompleks, a da je policajac na dužnosti želeo da ga identifikuje kako bi ustanovio da ne ugrožava diplomatsko predstavništvo.

Odnosi Moskve i Vašingtona dospeli su na najniži nivo od okončanja Hladnog rata zbog ruske aneksije Krima 2014. i podrške separatistima na istoku Ukrajine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbin

pre 7 godina

Trebalo bi odmah isterati sve CIA spijune iz Rusije i Srbije. Normalno Samo huskaju narod

mica

pre 7 godina

Ko je ovde lud ? Covek ulazi u kompleks ambasade i ne zeli da pokaze dokumenta i kada ga strazar zaustavi dolazi do diplomatskog skandala ? Sta je to sem smisljena provokacija ?

zemunac

pre 7 godina

Pa vreme je da i mi proteramo nekog američkog radnika ambasade sve agent do agenta koji urušavaju srbiju i teraju nas u građanski rat. Ali nesme vlast bojise frke pa jednom smo imali opetćemo ako treba sloboda je neprocenljiva.

vlada

pre 7 godina

Gospodo, "hladni rat" je odavno prevazidjen, a ovo je i više i ozbiljnije!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija