• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs/informer.rs

19.07.2016

22:24

CRNOMORSKA FLOTA DOBIJA POJAČANJE: Najnoviji ruski vojni brodovi uskoro na paradi u Sevastopolju!

Vesti

CRNOMORSKA FLOTA DOBIJA POJAČANJE: Najnoviji ruski vojni brodovi uskoro na paradi u Sevastopolju!

Podeli vest

Više od 20 brodova Crnomorske flote učestvovaće na paradi koja će biti održana u Sevastopolju u čast Dana Ratne mornarice Rusije

Više od 20 brodova Crnomorske flote učestvovaće na paradi koja će biti održana u Sevastopolju u čast Dana Ratne mornarice Rusije. Tada će po prvi put biti pokazani najnoviji vojni brodovi, saopštio je načelnik pres-službe flote Vjačeslav Truhačov.

- Po prvi put na paradi će biti predstavljena najnovija fregata 'Admiral Grigorovič', savremeni mali raketni brodovi 'serpuhov' i 'zeleni do', dizel podmornice 'Novorosijsk' i 'Rostov na Donu - rekao je Truhačev.

Na paradi će učestvovati više od 20 ratnih brodova, deset brodova za podršku i 30 jedinica vojne tehnike Obalskih snaga Crnomorske flote.

Praznik će početi svečanim podizanjem Andrejevske zastave na brodovima, a kasnije će u luci Sevastopolja biti održana parada brodova. Planirano je da se izvede 21 demonstracija tokom kojih će biti prikazane mogućnosti flote.

Praznik će se završiti koncertom, vatrometom i topovskim salvama iznad luke u Sevastopolju.

Dan Ratne mornarice svake godine se održava poslednje nedelje jula, a ove godine on pada 31. jula.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija