• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.10.2016

22:17

RUSIJA POVODOM AMERIČKE SUSPENZIJE: SAD ne poštuju sporazume za Siriju koje su same izradile!

Vesti

RUSIJA POVODOM AMERIČKE SUSPENZIJE: SAD ne poštuju sporazume za Siriju koje su same izradile!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izrazilo je danas žaljenje zbog odluke Vašingtona da obustavi razgovore sa Moskvom o primirju u Siriji, ocenivši da SAD pokušavaju da odgovornost za neuspeh i nepoštovanje sporazuma o Siriji prebace na Rusiju, javlja AFP

- Nakon što nisu ispoštovale sporazume koje su same izradile, SAD pokušavaju da odgovornost prebace na nekog drugog- rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ruskoj televiziji, nakon što su SAD ranije danas suspendovale bilateralne razgovore sa Rusijom o Siriji. 
 

(VIDEO) PRIČAJU O MIRU I NAORUŽAVAJU POBUNJENIKE: Militanti u Siriji dobili raketne sisteme "Grad"

Zaharova je kazala i da je nedelovanje Vašingtona rezultiralo pregrupisavanjem ekstremista tokom tog perioda, naoružavanjem ekstremista i mobilisanjem njihovih resursa, preneo je Tas s.

Portparolka ruskog ministarstva je istakla da Moskva žali zbog odluke Vašingtona da obustavi rad ekspertskih grupa na rešavanju sirijske krize u Ženevi, da povuče eksperte i kontakte ograniči samo na sferu sprečavanja sukoba.

(VIDEO) PUTIN VRAĆA SUHOJE U SIRIJU: U bazu Hmejmim stiže pojačanje, još bombardera i lovaca!

Prema njenim rečima, SAD pokušavaju da na Rusiju prebace krivicu za nepoštovanje sporazuma o Siriji.

- Izgleda da Vašington jednostavno nije ispoštovao ključni uslov u sporazumu da ublaži humanitarnu situaciju za stanovnike Alepa, a sada očito ne poštuje te sporazume koje je sam izradio i pokušava da nekog drugog učini odgovornim- dodala je Zaharova.

(VIDEO) RUSI I AMERIKANCI NA IVICI RATA, KREMLJ UPOZORIO: Ako krenete u napad na Siriju, posledice će biti strašne!

Ona objašnjava da je "do vrenja došlo zbog jednog jednostavnog pitanja - šta je Džabhat al-Nusra, ko stoji iza te grupe i zašto Vašington ne može da ispuni ono što je obećao, to jest da odvoji teroriste od takozvane umerene opozicije".

Vašington je ranije danas suspendovao razgovore sa Rusijom o Siriji, čiji je cilj bio da se oživi prekid vatre u toj zemlji i da se uspostavi zajednička vojna grupacija za obračun za džihadistima.

- Ovo nije odluka koja je doneta lako- rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi, koji tvrdi da Rusija i njeni sirijski saveznici pojačavaju napade na oblasti u kojima su civili, prenosi AFP.

ZABRINJAVAJUĆA ODLUKA SAD: Suspendovali sve dogovore sa Rusijom o Siriji!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija