• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

13.10.2016

13:07

BOB DILAN dobitnik Nobelove nagrade za književnost!

Vesti

BOB DILAN dobitnik Nobelove nagrade za književnost!

Podeli vest

Američki kantautor Bob Dilan dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2016. godinu, saopštila je danas Švedska kraljevska akademija nauka u Stokholmu

U obrazloženju Akademije se navodi da je Dilanu nagrada dodeljena "zbog stvaranja novog poetskog izražaja u okviru izvanredne američke pesničke tradicije", prenose agencije.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirko

pre 7 godina

Cisto namestena kriminalna nagrada ,nema nikakve veze sa knjizevnoscu ,

stefke

pre 7 godina

Ko je sledeci Madona, Paf Didi, Kanje vest, Kim kardasijans... ? Od kad su poceli da dodeljuju posebnu kategoriju za americke politicare ova nagrada je postala predmet cudjenja i sprdnje, a sa ovim stvarno pretenduje da je ukinu ili da za nju krenu da licitiraju i sve vasarske trupe. Jos jedna sramota nad sramotama, posle one dodele baraku obmani na pocetku mandata, za buduce zasluge za svetski mir. A marioneta Obmana je naj krvaviji predsednik u modernoj istoriji, uspeo ja da zapocne deset ratova i 20 svetskih kriza za dva mandata a cilja i nuklearni rat sa Rusijom da mu ostane kao amanet za sledeceg predsednika. Da imaju mozga i da su mu je oduzeli odmah posle Libije, a oni nemaju petlje da to urade ni kada ga rashoduju u zuto beloj kuci.

Max

pre 7 godina

Bob Dilan je zasluzio Nobelovu nagradu zbog sledece izjave: "Crnci znaju da pojedini belci nisu želeli da se ropstvo ukine, i da se ti belci pitaju, oni bi i danas bili pod njihovim jarmom. Ukoliko vam je neki predak bio robovlasnik ili pripadnik Kju Kluks Klana, crnci to mogu da osete. Kao što Jevreji mogu da osete nacistu, ili Srbi Hrvate". Zbog toga su ga tuzili Hrvati iz Francuske i izgubili spor. Sto je najbolje sutkinja je utvrdila da se u Hrvatskoj i dan danas slave NDH, Ustase i Oluja. Kada su svi mediji optuzivali Srbiju Bob Dilan je imao hrabrosti da kaze istinu i to je jedan od razloga da zasluzuje Nobelovu nagradu.

ljubisa

pre 7 godina

Tako je brate!..Ali naši ljudi nisu čuli za tu izjavu,jer nemaju vremena od rijaliti programa i starleta...

asid

pre 7 godina

Dilana je uzdiglo iznad Bore Djordjevića to što je hrvate pravilno opis'o!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija