• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2016

18:15

DA LI JE DILAN ZASLUŽIO NOBELOVU NAGRADU?! Ovako su pisci, muzičari, državnici komentarisali odluku Nobelovog komiteta!

Vesti

DA LI JE DILAN ZASLUŽIO NOBELOVU NAGRADU?! Ovako su pisci, muzičari, državnici komentarisali odluku Nobelovog komiteta!

Podeli vest

Pisci, muzičari, pa čak i državnici komentarisali su danas na društvenim mrežama dodelu Nobelove nagrade za književnost američkom kantautoru Bobu Dilanu

Britanski pisac Salman Ruždi, koji se često prethodnih godina pominjao kao mogući dobitnik Nobelove nagrade, nazvao je Dilana "briljantnim naslednikom tradicije bardova". 

- Odličan izbor - ocenio je priznati pisac.

Predsednica Čilea Mišel Bašele čestitala je Dilanu:

- Mnoge lepe uspomene iz moje mladosti su vezane za njegovu muziku.

Škotski pisac Irvin Velš manje je impresioniran ovogodišnjom odlukom Švedske akademije.

- Ja sam Dilanov fan, ali ovu su nagradu iz nostalgije dodelili senilni hipici - napisao je Velš na Tviteru.

BOB DILAN dobitnik Nobelove nagrade za književnost!

Anketa

Dilan je najneuobičajniji laureat Nobelove nagrade za književnost od 1997. godine kada je to prestižno priznanje pripalo Dariju Fou, za čija dela se govorilo da treba da budu izvedena da bi se u potpunosti shvatio njihov kvalitet. Sticajem okolnosti Fo je preminuo danas u 90. godini.

Prošle godine Nobelovu nagradu za književnost dobila je beloruska književnica Svetlana Aleksijevič.

Ovo je poslednja od šet u nizu Nobelovih nagrada koje se dodeljuju, a čija vrednost iznosi oko 930.000 dolara.

Nagrade će biti uručene 10. decembra na dan kada je preminuo njen osnivač Alfred Nobel.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DJovan

pre 7 godina

BOB DILAN : O BOBU sve najlepse. ON je prozvao Hrvate za zlocin nad SRBIMA, a Hrvati su zbog toga zabranili sve njegove pesme u Hrvatskoj ( tako se brani svoja drzava, a kod nas Dino Merlin zabranio SRPSKU ZASTAVU, pa da bude jos gore I cuvena SRPSKA snaja Severina isto ucinila ovog leta u Guci I nikom nista, a mi drzavotvorni narod, pre bi se reklo NULA ) Ja sam pisao vise komentara na INFORMERU i predlagao PREDSEDNIKU DRZAVE SRBIJE da odlikuje BOBA, kad moze tamo neke ambasadore, koji nista ne znace, zasto nebi BOBA DILANA, najveceg zivog ambasadora danas u svetu koga svako zna i jos da mu se dade ime lepoj ulici u Beogradu i da se proglasi POCASNIM GRADJANINOM BEOGRADA, ( videli bi da je za Hrvate rekao nesto lepo, mada se to za njih ne moze reci, odmah bi uradili sve ovo za njega ) vise bi to vredelo SRBIMA i SRBIJI nego svi ambasadori skupa, ali kad je SRPSKA VLADA i VLAST prihvatila nesto korisno od svog obicnog i nepoznatog gradjanina. Za to predlazem INFORMERU da istraje na tome i donese pravu pobedu i sebi i SRBIJI.

Nebojsa

pre 7 godina

Kako neko moze u sred Srbije da zabrani srpsku zastavu? Prvo mora da postuje srpsku zastavu ako neko hoce ovde nesto da radi.

Max137

pre 7 godina

Moram reći da Bob Dilan kao pisac a pre svega kao humanista zaslužuje Nobelovu nagradu. Kada su svi zapadni mediji pljuvali po Srbiji on je jednom rečenicom pokazao da Srbe i njihovu Istoriju poznaje bolje od nas samih. Pre par godina rekao je: Crnci znaju da pojedini belci nisu želeli da se ropstvo ukine, i da se ti belci pitaju, oni bi i danas bili pod njihovim jarmom. Ukoliko vam je neki predak bio robovlasnik ili pripadnik Kju Kluks Klana, crnci to mogu da osete. Kao što Jevreji mogu da osete nacistu, ili Srbi Hrvate. Tako koncizno niko osim njega do danas nije prikazao pravo stanje stvari i zbog toga su njega i publicistu ove izjave (urednik Roling Stones) Hrvati iz Francuske tužili. Na njihovo iznenađenje sutkinja je odbila tužbu i utvrdila da se u Hrvatskoj i dan danas slave Ustaše, NDH i Oluja (etničko čišćenje Srba u Hrvatskoj. Ovo je ya mene jedan od razloga da je Nobelovu nagradu dobio zasluženo Bob Dilan.

isak

pre 7 godina

Odavno je poznato da je svaka nagrada (pogledajmo ko sme i može da dobije ''Legiju časti'' od Francuske države, pa ''Politikina'', pa ''Nin''-ova...), akamoli Nobelova- politička! Ovu nagradu za književnost posmatram kao ohrabrenje mladim ljudima, devojčicama, dečacima da vrate poverenje u u svoje talente, u svoju kreativnost, u rad. Mnogi mladi pišu, komponuju, sviraju neki instrument, bude i neguju svoja osećanja i tako traže svoj put i svoje mesto. Za njih, za sve one koji ne gube svoje dragoceno vreme, a vreme je jedino što se ne može vratiti, kroz rijaliti programe, u gluvarenju bez rezultata ( jer, ima ''gluvarenja'' i sa rezultatom)...dakle, za sve sve koji stvaraju višak vrednosti je ova Nobelova nagrada i pedagoški i životni podsticaj.

Cvele

pre 7 godina

Kad moze Obama za mir ,sto ne bi i Dilan za knjizevnost

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20