• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

22.10.2016

14:18

LONDON NA OPREZU! Pojačana bezbednost u metrou posle hapšenja!

Vesti

LONDON NA OPREZU! Pojačana bezbednost u metrou posle hapšenja!

Podeli vest

U londonskom metrou pojačana je bezbednost, saopštila je danas policija, dan posle hapšenja 19-godišnjeg muškarca nakon što je u vozu podzemne železnice u britanskoj prestonici pronađen sumnjivi paket, javlja AFP

- Ljudi će videti veći broj policajaca, uključujući i naoružane policajce, na najprometnijim prevoznim lokacijama i u njihovoj okolini - rekao je francuskoj agenciji portparol Skotland Jarda.

Britanska policija je juče uhapsila 19-godišnjeg muškarca u severnom Londonu u skladu sa zakonom protiv terorizma, nakon što je u četvrtak pronađen sumnjivi paket, a tokom hapšenja u prometnoj ulici pripremila je i pištolj za elektrošok, ali ga nije upotrebila.

Osumnjičeni tinejdžer, koji je uhapšen na osnovu sumnje da je poručivao, pripremao i podsticao terorističke akcije, nalazi se u pritvoru.

"Tajms" tvrdi da je reč o "vuku samotnjaku" i da se strahuje kako je ovaj incident "prvi uverljivi pokušaj bombaškog napada na londonsku transportnu mrežu posle više od 10 godina", ali Skotland Jard nije želeo da komentariše te navode.

(FOTO/VIDEO) JOŠ JEDAN SUMNJIVI PAKET! Evakuisana železnička stanica u Londonu!

Sumnjivi paket, čije je ispitivanje u toku, nađen je u četvrtak ujutro u vozu na stanici Severni Grinič.

Pripadnici jedinice za deminiranje izveli su kontrolisanu eksploziju kako bi sumnjivi paket učinili bezbednim, a stanica metroa u kojoj je paket nađen bila je zatvorena na nekoliko sati, preneo je Rojters.

Od avgusta 2014, stepen opasnosti od terorizma u Britaniji je klasifikovan kao "ozbiljan", što znači da postoji velika verovatnoća da u toj zemlji bude izveden napad, podseća AFP.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija