• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.11.2016

22:26

FBI DOTUKAO KLINTONOVE: Nakon pokretanja istrage protiv Hilari otkriven i kompromitujući materijal o Bilu!

Vesti

FBI DOTUKAO KLINTONOVE: Nakon pokretanja istrage protiv Hilari otkriven i kompromitujući materijal o Bilu!

Podeli vest

FBI nakon pokretanja istrage o Hilari objavio kompromitujući materijal o njenom mužu Bilu... Dok je bio predsednik, pomilovao je bogataša koji je utajio porez, a zauzvrat dobio više od 1,5 miliona dolara

Američki Federalni istražni biro (FBI), nakon što je u petak pokrenuo istragu o demokratskom kandidatu za predsednika SAD Hilari Klinton, u utorak je objavio kompromitujuća dokumenta o njenom suprugu Bilu.

Šef FBI radi za Ruse?!

Šef Hilarinog izbornog štaba Robi Muk optužio je šefa FBI Džejmsa Komija da radi za Ruse i pozvao ga da objavi sve što zna o Donaldu Trampu.
- Biro je nepravedno pokrenuo novu istragu protiv Klintonove. Ukoliko već objavljujete informacije o kandidatima za predsednika, pustite sve što imate o Trampu. Objavite informacije o njegovim vezama sa Rusima - rekao je Muk.

U materijalu, sa kojeg je posle 15 godina skinuta oznaka tajnosti, navodi se da je Bil, dok je bio predsednik SAD, pomilovao milijardera Marka Riča, optuženog za najveću utaju poreza u istoriji Amerike. Zauzvrat su Klintonovi i Demokratska partija dobili više od 1,5 miliona dolara.

Sumnjive transakcije

Prema navodima iz dokumenata, FBI je vodio istragu o korupciji protiv Bila, koji je poslednjeg dana svog predsedničkog mandata 20. januara 2001. pomilovao Riča.

U pitanju je bogataš koji je u to vreme uveliko živeo u Švajcarskoj, gde je pobegao nakon što je 1983. osuđen za utaju milijardi dolara poreza. Federalci su istraživali taj Bilov potez jer je bivša Ričova žena Denis dala 450.000 dolara Fondaciji Klintonove predsedničke biblioteke, 100.000 Hilari za kampanju za Senat, kao i više od milion dolara Demokratskoj partiji.

 

Kako se navodi u dokumentima, istraga je završena 2005, a uprkos jasnoj vezi između milijardera i porodice Klinton, FBI nije imao dovoljno dokaza da optuži Bila.

Nakon objavljivanja tog kompromitujućeg materijala, demokrate u SAD optužile su FBI da radi za republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

- Pustiti ta dokumenta u javnost, samo nedelju dana pre izbora, krajnje je sumnjivo - naveli su iz Demokratske partije.

S druge strane, FBI tvrdi da ne navija ni za koga, već da su dokumenta objavljena automatski.

- Odeljenje Biroa za upravljanje dokumentima (FOIA) prima hiljade zahteva godišnje. Ako se desi da za neki slučaj dobijemo više od tri zahteva, sistem ga automatski objavljuje. Tako je bilo u slučaju istrage o Bilu Klintonu i pomilovanju Marka Riča. To nema nikakve veze sa predsedničkom kandidaturom Hilari Klinton - saopštio je FBI.

Raste Trampov rejting

Međutim, interesantno je to da je istragu protiv Bila vodio sadašnji direktor FBI Džejms Komi, koji je u to vreme bio običan agent. Takođe, on je u petak ponovo pokrenuo istragu protiv Hilari jer je kao državna sekretarka slala službene mejlove sa privatnog servera.

 

 

Zbog toga joj je rejting vrtoglavo pao, pa je Tramp prvi put od početka kampanje poveo. Prema novim anketama, njega podržava 46 odsto građana, a Klintonovu 45 procenata.

Očekuje se da će ta razlika u korist Trampa biti još veća nakon što su objavljeni detalji iz korupcionaške istrage o Bilu Klinton.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cvele

pre 7 godina

Mark Rich je inace i kum Klintonovih,a i u Srbiji je trgovao bakrom iz Bora i Sevojna

goca

pre 7 godina

Kao sto sam vec rekla da su osam godina vladale Demokrate a sad osam godina Republikanci. Tako je to u Americi svake osme godine se menjaju te dve frakcije. Samo malo pogledajte istoriju pa i sami mozete to videti.

Siniša

pre 7 godina

Kaligula je za Klintonove mala beba ili im je možda uzor.

kapor kapa

pre 7 godina

nije on kandidat i cemu euforija.mnogo gore je ona tvrdnja zene da je silovana kao 13g od strane slovenackog zeta.

DS

pre 7 godina

Neka FBI pretrazi Bilove,a i Hilarine,veze sa Siptarima,glavu dajem ako nije primao mito od strane narko mafije. Ko je u dilu sa Siptarima nema sanse da nije upleten u neke mutne radnje i kriminal.

SUHOJ

pre 7 godina

pa sad pitanje??? sta sad Veseljki to donosi ili odnosi ??? ispade da je Veseljka zrtva svog nevernog muza pa ce svi da se sazale nad njom i dace joj vlast da zajedno sa njim ubije jos desetak drzava i oko POLA MILIONA LJUDI(decu zene i ostale) pa ce USA biti opet zastitnik nesrecnika i onda ce ih milosrdni andjeo bombardovati !!!???

Lala iz Banata

pre 7 godina

Он је добро наплатио председничку функцију... - Али изгледа да се лова потрошила...Па сада мисли да је ред на њу...- Да се фамилија, још једном "нафатира"....?! Питање је само...- Кога треба бомбардовати, злоупотребом механизма бирократске државе САД-е, да би се опет поново "подигла лова"...?!... И наравно сместила у "дубоке" џепове Клинтонових.....Они за другачије и ... - не знају... Само механизмом... - КОРУПЦИЈЕ...! То су успешно на "факултету" обоје... - "дипломирали"..!

Alfa

pre 7 godina

Koliko su Klintonovi, dobili novca, od šiptara?

pekabinac2011

pre 7 godina

Dali ce Donald srusiti Klintona u Pristini..jadni nasi Siptari ..e da hoce EBA..ima i tu nelegalnog biznisa i siptarskih dolara

CICKA

pre 7 godina

Приватизовали Клинтонови Америку, ставила је државу у свој приватни лап топ , те донације које им се дају треба све лепо испитати па их затворити након испитивања а и ћерка им је иста као и они а и они који им дају донације треба кривично да одговарају јер очекују против услугу , надам се да им наш Вучић није дао ништа када је ишао тамо да одржи предавање

Zivko

pre 7 godina

Donald J. Trump Republikanski kandidat za Predsednika US ce pobediti jer nece da dozvoli da se sa Hillary Clinton pokrije sve ono sto je radio Bill Clinton i zastiti ce otimacinu i pljackanje Srbije od stranih i domacih tajkuna i njihovim nalogodavcima.Gledao sam TV1 Da ili Ne pa se pitam dokle ce Srbija da trpi Scekica-izdajicu srba i podmuklog licemera i hostaplera u Srbiji koji je uvek radio i koji radi protiv Srbije?

Goran

pre 7 godina

I sad lepo ove zločince i ratne huskače te arogantne sotone klintonove u zatvor ili pred sud. Trump do pobede!

joksim

pre 7 godina

Ovo dvoje misle da se u životu stvari svetske, na žalost svih nas, završavaju kesom-nazovi osmehom! Od Bušova pa na ovamo Amerika je postala je reprezent Rokfelera, Soroša i ostale demencije! Na šta to spade vele sila!!! Bušović i Klintonovići, Bog vas je poslao?!

vlada

pre 7 godina

.....cirkusijada se nastavlja, kao kod nas "kupusijada", i nije to ništa ni novo ni bitno! Oni su samo realizatori "krupnog " kapitala i ni o čemu ne odlučuju! Doduše, "figura" mora da postoji, kao - forma! Sve ostalo je nebitno! Voleo bih samo da saznam, kako bi to Klintonka "ratovala" protiv Rusije!? Smehotresno! A što se tiče Trampa, on mi je ozbiljniji u svoj, svojoj neozbiljnosti!

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija