• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

02.12.2016

11:11

EUROPOL UPOZORAVA: Mogući novi napadi Islamske države u Evropi!

Vesti

EUROPOL UPOZORAVA: Mogući novi napadi Islamske države u Evropi!

Podeli vest

Evropska policijska služba Europol upozorila je danas da će Islamska država verovatno izvesti nove napade u Evropskoj uniji u skorijoj budućnosti, moguće u zemljama koje su deo međunarodne koalicije na čelu sa SAD koja se bori protiv te terorističke organizacije u Siriji i Iraku


"Procene nekih obaveštajnih službi pokazuju da se nekoliko desetina ljudi kojima rukovodi Islamska država možda trenutno nalazi u Evropi, sposobni da izvedu terorističke napade", navedeno je u izveštaju Europola.

U izveštaju se upozorava da bi taktike koje islamistički ekstremisti koriste u Iraku i Siriji, kao što je korišćenje automobila-bombi, mogle da budu primenjene i u Evropi.

Raniji napadi, kao što su u Francuskoj i Belgiji tokom protekle dve godine, pokazuju da ekstremisti koji deluju u ime Islamske države mogu efikasno da planiraju kompleksne napade, saopštila je policijska agencija EU.

U izveštaju se takođe ukazuje na promenu u napadima sa simboličnih meta kao što su policajci i vojnici na nasumične napade na "meke mete", kao što su napadi u Parizu prošle godine.

"Nasumični napadi imaju veoma snažan efekat na javnost uopšte, što je jedan od glavnih ciljeva terorizma: ozbiljno zastrašivanje stanovništva", saopštio je Europol.

Obaveštajne agencije u zemljama članicama EU, dodaje se u izveštaju, saglasne su da su "sajber sposobnosti terorističkih grupa još relativno male", ali da ih ne treba isključiti.

Europol je naveo da će automatsko vatreno oružje, noževi i vozila zbog efikasnosti, dostupnosti i jednostavnog korišćenja ostati najčešće korišćena sredstva za terorističke napade.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija