• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2017

11:43

MERKEL: Teroristi izvršili nehuman i izopačen napad!

Vesti

MERKEL: Teroristi izvršili nehuman i izopačen napad!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel uputila je danas saučešće povodom napada tokom novogodišnje proslave u noćnom klubu u Istanbulu, u kojem je ubijeno 39 i ranjeno 70 ljudi, ističući da su "teroristi... izvršili nehuman i izopačen napad na ljude koji su zajedno želeli da proslave Novu godinu"

- Moje misli su ovog jutra sa žrtvama, njihovim porodicama i prijateljima - navela je Merkelova, prenosi AP.

Agencija navodi da je ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer takođe uputio saučešće onima koji su izgubili najdraže.

On je osuđujući ovaj "okrutni i kukavički napad" istakao da njegova zemlja "stoji uz Tursku u ovom teškom času".

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je ranije danas predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu telegram saučešća, osuđujući napad tokom proslave Nove godine u noćnom klubu "Reina" u Istanbulu u kojem je napadač ubio 39 i ranio 70 ljudi, saopštila je Pres služba Kremlja.

- Teško je zamisliti ciničniji zločin od ubijanja nevinih ljudi tokom novogodišenje proslave. Ali, teroristi nemaju moralne vrednosti. Naša zajednička dužnost je borba protiv agresije terorista - naveo je Putin u poruci Erdoganu, prenosi AP.

Erdogan je povodom ovog napada poručio da će se Turska boriti do kraja protiv svih oblika napada koje izvode terorističke grupe i oni koji ih podržavaju.

- Kao nacija, borićemo se do kraja i to ne samo protiv oružanih napada terorističkih grupa i snaga koje stoje iza njih, već i protiv ekonomskih, političkih i društvenih napada - naveo je Erdogan u saopštenju.

Predsednik Turske je ocenio da se ovakvim "odvratnim napadima čiji su cilj civili pokušava stvaranje haosa i destabilizacija zemlje".

- Kao nacija ćemo ostati hladne glave, stati bliže jedni uz druge i nikada nećemo popustiti pred takvim prljavim igrama - naveo je Erdogan.

Klub "Reina", gde je izvršen napad, nalazi se u četvrti Ortakoj, u distriktu Bešiktaš, javile su turske TV stanice i prikazale snimke na kojima se oko kluba vide policijske snage i ambulantna vozila.

U trenutku napada, po različitim procenama, tu se nalazilo se između 500 i 700 ljudi. Neki su se, kada je otvorena vatra, u panici bacili u vode Bosfora.


Tagovi:

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija