• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

25.01.2017

17:15

TEROR NAD STANOVNIŠTVOM! U dvostrukom napadu u Somaliji 28 osoba poginulo!

Vesti

TEROR NAD STANOVNIŠTVOM! U dvostrukom napadu u Somaliji 28 osoba poginulo!

Podeli vest

U dvostrukom napadu na hotel u centru Mogadiša poginulo je 28 osoba, dok je više od 40 povređeno, saopštili su danas bolnički izvori

- Za sada znamo da ima 28 mrtvih i 43 povređene osobe. Vozila hitne pomoći su i dalje na mestu napada - naveli su bolnički izvori.

Napad je počeo jutros pošto je automobil bomba eksplodirao u blizini hotela "Daja" koji posećuju političari i poslanici. Posle tog napada, u hotel su ušli naoružani napadači koji su razmenjivali vatru sa članovima obezbeđenja hotela.

Vlasti sumnjaju da iza napada stoje džihadisti iz Al Šababa, pokreta koji je nastao 2000. godine kao fuzija nekoliko somalijskih islamističkih grupa i Al Kaide.

Oni su sledbenici somalijskog nacionalizma i nastoje da nametnu islamsku državu sa strogim šerijatskim zakonima, kao i sprovođenje džihada na globalnom nivou.

Pripadnici mirovne misije Afričke unije proterali su 2011. godine iz Mogadiša džihadiste Al Šababa, koji su potom izgubili većinu svojih uporišta, ali i dalje kontrolišu ruralne oblasti, odakle često organizuju terorističke napade u Mogadišu. 

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija