• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2017

07:43

TRAJE DRAMA U ITALIJI! Broj poginulih u snežnoj lavini porastao na 25!

Vesti

TRAJE DRAMA U ITALIJI! Broj poginulih u snežnoj lavini porastao na 25!

Podeli vest

Spasioci su izvukli još sedam beživotnih tela iz ruševina hotela "Rigopiano" u središnjoj Italiji, na koji se sručila snežna lavine prošle nedelje, čime je broj poginulih porastao na 25, dok se četiri osobe i dalje vode kao nestale

Kako od subote nisu pronađeni preživeli, nade da će se to desiti polako blede, ocenjuje Rojters.

Nesreću, koja se dogodila 18. januara, preživelo je 11 gostiju i zaposlenih u hotelu.

Sneg na putu sprečio je brojne goste da napuste hotel pre nego što je došlo do tragedije.

Službe za vanredne situacije još tragaju u srcu hotela, blizu bara i recerpcije, gde su pronašli nekoliko tela u razmaku od nekoliko sati, rekla je potparola vatrogasne službe Luka Kari.

AFP je 24. januara preneo da je još šest tela izvučeno iz hotela, dok se za 17 nestalih osoba još traga.

Francuska agencija navela je tada da je povrđeno da je 12 osoba smrtno nastradalo nakon što se lavina obrušila na hotel "Rigopiano" u planinama centralne Italije, prenosi AFP.

Italijanske vlasti, u međuvremenu, istražuju niz događaja koji su doveli da nesreće kako bi utvrdili da li je tragedija mogla da se spreči.

U petak su spasoci izvukli nekoliko preživelih iz ruševina hotela, koji su opisali kako su proveli stravičnih 48 sati zarobljeni u mraku i hladnoći ostataka hotela, jedući sneg kako bi utolili žeđ.

Lavina je pogodila hotel snagom ravnom onoj kojom bi 4.000 kamiona punom brzinom udarili u zgradu, navodi francuska agencija.

Lavina se pokrenula nekoliko sati nakon niza jakih potresa u toj oblasti, koja se prošle godine našla na udaru pogubnih zemljotresa i koja se hvata u koštac sa obilnim snežnim padavinama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija