• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

03.02.2017

18:57

OBRAČUN U UN, ČURKIN "ZALEDIO" BRITANCA: Vratite vi Foklande i Gibraltar, pa onda pričajte o Krimu!

Vesti

OBRAČUN U UN, ČURKIN "ZALEDIO" BRITANCA: Vratite vi Foklande i Gibraltar, pa onda pričajte o Krimu!

Podeli vest

Stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin odgovorio je na izjavu američke koleginice Niki Hejli o pripadnosti Krima rečima iz Ustava SAD

Nova američka ambasadorka u UN Niki Hejli u četvrtak se prvi put obratila Savetu bezbednosti UN na otvorenoj sednici o stanju na istoku Ukrajine. Ona je sa žaljenjem u svom govoru istakla da „mora da osudi agresivne akcije Rusije“ prema Ukrajini.

Hejli je, takođe, rekla da američke sankcije Rusiji zbog Krima ostaju na snazi „dok Rusija ne vrati Ukrajini kontrolu nad poluostrvom“.

- S tim u vezi ne sme da se zaboravi da se u Ustavu Sjedinjenih Američkih Država nalaze divne istorijske reči: ’Mi, narod‘- odgovorio je Čurkin Hejlijevoj.

Narod Krima sasvim jasno je izrazio svoju volju na referendumu.“

Tokom zasedanja i stalni predstavnik Velike Britanije u UN Metju Rajkroft govorio je o odgovornosti Rusije za krizu u Ukrajini, koja je, prema njegovim rečima, počela sa događajima na Krimu. Čurkin je istakao da je sve počelo od državnog udara koji je u velikoj meri imao podršku iz inostranstva.

On je, takođe, odgovorio kolegi iz Velike Britanije:

- Vratite Malvinska (Foklandska) ostrva, vratite Gibraltar, vratite deo Kipra koji ste anektirali, vratite arhipelag Čagas u Indijskom okeanu, koji ste pretvorili u veliku vojnu bazu. Tada će vam savest, možda, biti malo čistija i moći ćete da razgovarati o drugim stvarima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Nije siguran da li mi Srbi to želimo. Ako pogledate neke medije u Srbiji, recimo B92, videćete da veliki broj gradjana, ukoliko B92 ne fabrikuje falš komentare, jedva čeka da se odrekne Kosova i Metohije, kao i da se "intelektualna elita", udružena u dezertersko-pederski lobi, otvoreno zalaže da se Srbija oslobodi tog "balasta", odnosno Kosova i Metohije. Možda se boji čovek da nas ne uvredi ili postupi suprotno našim interesima? Kada odlučimo šta hoćemo, kao što su šiptari odlučili da nam otmu deo naše suverene teritorije, možda će i nas neko pomagati, kao što danas pomažu šiptare. Ovako, videli su da medju Srbima postoje ešaloni ljudskih govana, koji jedva čekaju da okrenu svoju guzu, "na izvolte". Šiptarima ili bilo kome. A prostitutke niko ne voli.

Lala iz Banata

pre 7 godina

"Коме снага лежи у ... - топузу,... Трагови му смрде - нечовјештвом"...!! То је требало Чуркин да им каже...! Крим је само "враћен" матици" Русији, од које је одузет партијским (бољшевичким декретом!) од стране Никите Хрушчова, који се на тај начин "удварао" својој татарској курви, која је - замислите на "ону ствар" женску, добила од тог руског "мајмуна"... - Хрушчова...цео Крим... !! То је ИСТИНА ! Нешто слично је урадио и наш краљ Александар Карађорђевић - Ујединитељ, који је због "оне женске ствари" - дао пола Баната (са 900.000 Срба и Темишварем...!)за румунску принцезу...!! Свуда у свету млада доноси "мираз" - једино код Руса и Срба... - "Односи"...!!

Rumun

pre 7 godina

E,moj@lalo,nije Srbija dala ono što nije nikad imala(pola Banata)nego je DOBILA pola Banata što NIKAD nije posedovala.Iduće godine će,otad,biti 100 godina!Inače,u Banatu,Sremu,Bačkoj,Mađarskoj,i Rumuniji naručito/kao Pravoslavni/su se doselili izbeglice iz Srbije gonjeni od Turaka,a predvođeni popovima oko 1690 do 1918.

Vlah alija

pre 7 godina

Pa rekao ti je u onom o ustavu SAD a narod kosova je izrazio svoju volju i napustio srbiju koja je godinama terorizirala gradjane kosova .nikad se više ponovila srbija

posmatrac sa severa

pre 7 godina

Da, a Enver Hodza vas je kitio zlatom i dijamantima pa ste iz svoje drzave bezali i ilegalno naselili juzni deo SFRJ, to jest Srbiju, Makedoniju i C.Goru gde danas pravite najvece probleme i vrsite teror sve godine. Kosmet je Srbija ako se vama nase gostoprimstvo ne svidja, kofere pa nazad preko Prokletija, tamo odakle ste dosli. Tako slovenci kazu svima sa juga, tako kazemo mi vama.

Boogeyman

pre 7 godina

Vidi Alija... mogu samo da zamislim koliko te boli kad znaš da u tebi teče čista srpska krv, ali ti je neki turčin stigao prababu... čistu srpkinju!!! Mogu samo da zamislim, koliko boli kad se ipak posle svega ujutru pogledaš u ogledalo i shvatiš da si u stvari samo jedan poturčeni srbin, da si jedan od mnogih "otpadnika" svoje prave... pravoslavne... nebeske vere! Mora da boli kad si svestan da si otpadnik od bilo čega, a kamoli svoje vere! Pa zamisli sad da ti odeš u neku pravu pravcatu islamsku državu kao što je S. Arabija, Oman, UAE, Katar i sl... staneš na trg i kažeš "Ja sam musliman iz BiH ili sa Kosova (odakle god da si već)"!!! Pa ovi tamo bi se upišali od smeha i još bi te uhapsili kao provokatora, znajući da... uveče, kad se ugase svetla... ipak ločeš rakiju i krkaš prasetinu da sve puca! Najbolje bi bilo da priznaš sebi da si ipak srbin i biće ti lakše! Prema tome... Kad god se ujutru pogledaš u ogledalo ne zaboravi da si ti ipak srbin i pravoslavac! A ako i zaboraviš... ja sam tu da te podsetim... ako treba svakodnevno!!!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Тај "народ" са "Косова"...о којем причаш, већиски је дошао из Албаније 1945-48 населивши се на српским имањима...Никада нису ни имали српско држављанство...! Дошли су као ИЗБЕГЛИЦЕ у наводном терору и прогону од Енвера Хоџе, а српски народ на Косову им дао... - хлеба... Како су нам вратили... Ето гледамо то данас заједнички...! Нарочито, потомци тих ИЗБЕГЛИЦА из Албаније, које је ова држава примила...Они су се први латили оружја, да остваре као "подстанари" припајање Свете Српске земље, у коју су примљени као ИЗБЕГЛИЦЕ, "својој" Албанији...да би тако остварили пројекат НАТО...То је истина..!!

ujce

pre 7 godina

neda se brat rus...ja neznam sta oce od apostolsku pravoslavnu veru..Sve oce da ga iskrive.. to je ono =u tudjega tatka pogolema patka..ups

Teodor

pre 7 godina

Svaka cast Gospodine Curkin ! Koliko istine receno u jednoj prosirenoj recenici, ali zapad nema osecaja sta je istina a sta je napravda ? Nazalost !

Draza

pre 7 godina

Zna zapad dobro sta je istina,samo je bahat i bezobrazan!

knez

pre 7 godina

ako nema osecaj sta je istina a sta nije treba da plate cenu za to da li je moguce da rusija i kina ne mogu da nadjacaju nato i ameriku ne samo rusija i kina vec svi njeni saveznici ako ne mogu neka prepusti amrici da i dalje vlada ovo je nesto sve na pola mrcvarenje za ceo svet

bubasvaba

pre 7 godina

To kaži bagri šta je istina i ko je lopov!!!!

Minhauzen

pre 7 godina

Prvo proteraš Tatare, onda zastrašiš Jevreje, a ono što je preostalo nazoveš "narod". Sasvim u stilu one Nemice koju Rusi lave kao svoju veliku kraljicu.

Vladimir

pre 7 godina

Ako si im rako sve u oci, samo zalosno je sto oni nemaju ni oci, ni usi, ni srce, ni dusu. Oni su lopovi, a daju sebi za pravo da drugog kritikuju, licemeri. Engleska najveci osvajaci i lopovi. \n

vlada

pre 7 godina

Zna Čurkin kako se razgovara sa belosvetskim gangsterima, a što se tiče Krima - to je davno završena priča!

Aleks

pre 7 godina

Bravo Ćurkin! Konačno da im neko grmne u lice! Još i Sjevernu Irsku da vrate Irskoj republici!

zagor

pre 7 godina

Bravo majstore.Zli zapad,hvala Bogu,rasturice sr i EU!!\n

pauna

pre 7 godina

slusaj ti vlah alija siptari nisu imali referendum a ne zaboravi da treba da glasaju svi gradjani kosova a tu su srbi,turci asaklije romi hrvati i dr.normalno ne vaze se 600-000 hiljada etnickih albanaca iz albanije koji uzurpirase srpske kuce i stanove.

Mikica

pre 7 godina

Mnogo je cudno i meni ne razumljivo. Nisu komunisti i ne vole komunizam ali im odgovaraju komunisticke odluke ako su na stetu srba rusa i drugih. Ako neko zna zasto nek objasni. Procitao ih putin dzaba im fore i foliranja.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija