• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

04.02.2017

22:27

RUMUNIJA SE NE SMIRUJE: Protesti nastavljeni, uprkos povlačenju uredbe!

Vesti

RUMUNIJA SE NE SMIRUJE: Protesti nastavljeni, uprkos povlačenju uredbe!

Podeli vest

Demonstranti su i večeras na ulicama Bukurešta i drugih rumunskih gradova nastavili proteste uprkos odluci premijera Sorina Grindeanua da povuče spornu uredbu, pri čemu se u prestonici okupilo oko 170.000 ljudi

Oni su izvikivali parole "Ostavka, ostavka" i mahali rumunskim zastavama.

Ubrzo zatim, na jednoj od zgrada u blizini kancelarije premijera, laserski je projektovana mapa Rumunije na kojoj piše:"Probudii smo se!".

Protesti su organizovani i u oko 70 gradova širom Rumunije, a na njima se prema procenama policije okupilo oko 330.000 ljudi.

Rumunski premijer Sorin Grindeanu izjavio je ranije po objavljivanju odluke o povlačenju sporne uredbe kojom se dekriminalizuju mnogi slučajevi korupcije, da ne želi podelu zemlje, kao i da odgovornost za konfuziju koje je ona izazvala u javnosti, snosi ministar pravosuđa. 

- Posle svih ovih dana doneli smo nekoliko odluka. Najpre sutra ćemo na sednici vlade po hitnom postupku ukinuti ovu uredbu - rekao je on dodavši da će se pronaći pravni način da ona ne stupi na snagu.

POBEDA NARODA U RUMUNIJI: Građani slave na ulicama, premijer Grindeanu povukao spornu uredbu!

Grindeanu je istakao da ne želi podele u Rumuniji.

- Ne želim podele. Rumunija ne može da bude prepolovljena. Rumunija sada izgleda kao da je podeljena na dva dela, a možda i više delova. Takva situacija je poslednje što želim - naglasio je on dok je na ulicama prestonice hiljade ljudi sa olakšanjem dočekalo ovu odluku. 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lilit

pre 7 godina

Bravo narode Rumunije! Narod složan, pametan i neće da trpi samovlašće političara kao što mi trpimo: korupcija, mito, kriminal, lažne diplome.....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija