• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.02.2017

20:04

TRAMPOVA PRVA SAMOSTALNA KONFERENCIJA: Moja administracija 'radi kao sat', mediji lažu!

Vesti

TRAMPOVA PRVA SAMOSTALNA KONFERENCIJA: Moja administracija 'radi kao sat', mediji lažu!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp poručio je danas, na svojoj prvoj samostalnoj konferenciji za novinare u Beloj kući, da njegova administracija funkcioniše besprekorno, ali da mediji šire "priče o haosu"

- Moja administracija funkcioniše kao podmazana uprkos činjenici da imam poteškoća sa odobravanjem izbora za članove Kabineta - rekao je Tramp, prenosi AP.

On je, međutim, naveo da, kada uključi televizor ili otvori novine, vidi "priče o haosu", dok je istina "upravo suprotna".

Tramp je kritikovao američke medije kao nepoštene, dodavši da oni služe specijalnim interesima i ljudima koji imaju koristi od onog što je nazvao "očigledno razbijenim sistemom", preneo je AFP.

- Mediji su postali toliko nepošteni da, ako o tome ne pričamo, činimo ogromnu lošu uslugu američkom narodu - rekao je predsednik SAD.

On je, takođe, ukazao da se SAD suočavaju sa nizom problema kod kuće i izvan granica, istakavši da je nasledio "opšti metež".

Prema njegovim rečima, poslovi "cure" iz SAD u Meksiko i druge zemlje, dok ogromna nestabilnost prevladava u prekomorskim oblastima.

- Da budem iskren, nasledio sam pravi metež, kod kuće i izvan granica - istakao je Tramp.

On je, na istoj konferenciji za novinare u Beloj kući, najavio da će iduće nedelje izdati novu izvršnu uredbu o imigraciji.

- Izdaćemo novu i veoma obuhvatnu uredbu u cilju zaštite našeg naroda - poručio je Tramp.

Mediji su postali toliko nepošteni da, ako o tome ne pričamo, činimo ogromnu lošu uslugu američkom narodu

Donald Tramp,

predsednik SAD


Osvrnuo se i na tvrdnje da su članovi njegovog predizbornog tima bili više puta u kontaktu sa ruskim zvaničnicima, i takve tvrdnje odbacio kao "lažne vesti".

- Oni o tome ne znaju ništa. Nisu bili u Rusiji. Nikada nisu telefonom pozvali Rusiju. Nikada nisu primili poziv iz Rusije. Sve su to lažne vesti - naglasio je Tramp.

Takođe je ustao u odbranu Majkla Flina, svog doskorašnjeg savetnika za nacionalnu bezbednost čiju je ostavku zatražio i dobio ove nedelje.

Tramp je istakao da Flin nije ništa pogrešno uradio kada je pre inauguracije razgovarao sa ruskim ambasadorom.

- On je samo radio svoj posao - objasnio je američki predsednik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ESMA

pre 7 godina

Potpuno se slazem sa predsednikom Trampom u konstataciji da bi glavni zadatak slobodoumnog gradjanina bila teznja za slobodom i neobojenoscu onih medijskih informacija koje uticu na percepciju stvarnosti na bilo kojem delu zemlje .To gradjani treba da zahtevaju preko izabranih predstavnika vlasti od lokalnih zajednica do svetskih telekomunikacionih mogucnosti i skrecu paznju na ljudsku potrebu za istinom u meri koja je medijski sprovodljiva,Kada predsednik Amerike to stavi kao prioritet na svojoj prvoj konferenciji za stampu s pravom se mozemo nadati preokretu u gLAVAMA MEDIJSKIH MOCNIKA .o ZNACAJU MEDIJA ZA ZIVOT SVUH LJUDSKIH PROFILA NA ZEMLJI TAKO SE MALO RAZMISLJA A REALNO SPADA U GLAVNE TEMELJE DRUSTVA. Iako,gledajuci region mislim da smo zakasnili ,ali opet i mislim@@nikad nije kasno@@

Izbori 2024

Vesti

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane
Politika

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izrazio je očekivanje da će delegacije (tzv.) Kosova i Srbije na današnjem sastanku u Briselu pronaći rešenje za pitanje dinara koje je zadovoljavajuće za obe strane dodajući da Amerika ceni poruke koje šalje zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi u vezi spremnosti da se ponude kompromisna rešenja, prenosi Gazeta ekspres.

18.04.2024

13:52

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija