• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.03.2017

19:28

NAJBROJNIJI Islam će do 2070. godine postati vodeća svetska religija!

Vesti

NAJBROJNIJI Islam će do 2070. godine postati vodeća svetska religija!

Podeli vest

Zbog sve većeg prliva migranata u Evropu i rasta broja ateista, islam će do 2070. godine postati vodeća svetska religija, pokazali su rezultati analize istraživačkog centra "Pju"

Koja će religija preovladati 2050. godine?

Procenat stanovništva hrišćanske i islamske veroispovesti izjednačiće se za oko 53 godine i iznosiće oko 32 odsto. 

Do 2100. godine, u svetu će biti oko jedan odsto više muslimana u odnosu na hrišćane. 

Rezultati istraživanja pokazali su da islam postaje najbrže rastuća religija na svetu. Godine 2010. na svetu bilo 23 odsto muslimana, a 31 odsto hrišćama. 

Međutim, istraživanje je pokazalo da muslimani u proseku imaju više dece od pripadnika bilo koje druge veroispovesti – u proseku 3.1, u odnosu na 2.3 dece, koliko ih imaju pripadnici svih ostalih verskih grupa zajedno. 

Uprkos sve većem broju ateista i pripadnika islamske religije, do 2050. hrišćanstvo će ipak ostati najmnogoljudnija religija na svetu, ali ne i zadugo potom. 

Uprkos tome što ne utiču na rast globalne populacije, migracije uzrokuju nagli rast muslimanske populacije u pojedinim delovima sveta, poput Evrope i Severne Amerike. Prošle godine procenat muslimana u SAD iznosio je 1 odsto, dok bi prema predviđanjima stručnjaka do 2050. godine ovaj procenat trebalo da iznosi 2.1 odsto, piše Dejli mejl.
Public

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 7 godina

Muslimani imaju u proseku vise dece od hrišćana?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija