• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Guardian/NjuzFront

17.03.2017

20:01

NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU: Britanija se sprema za smrt kraljice Elizabete!

Vesti

NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU: Britanija se sprema za smrt kraljice Elizabete!

Podeli vest

Bakingmenska palata osmislila je detaljan plan za slučaj smrti britanske kraljice Elizabete II koja je prošle godine napunila 90 godina, a koji sadrži nekoliko mogućih varijanti, prenosi The Gardian

Jedna od varijanti, dostupna novinarima predviđa mogućnost da kraljica umre posle kratke bolesti. U tom slučaju ona bi poslednje sate provela u okruženju porodice i lekara. U tom slučaju, kad kraljica zatvori oči, princ Čarls postaje kralj, a brat i sestra mu ljube ruku.

ODE BRITANIJA! Kraljica Elizabeta II dala ZELENO SVETLO ZA BREGZIT!

Ubrzo nakon toga, prema ovom planu lični sekretar kraljice kontaktira premijera. Prošli put kad je preminuo monarh Georg VI, radi izbegavanja curenja informacija korišćen je kod "Ugao Hajd-parka". Ovaj put bi se koristio kod "Londonski most je propao".

Posle toga, vest o smrti Elizabete bila bi prosleđena vlastima 15 zemalja u kojima kraljevi formalno rukovode državom. Nakon toga bilo bi obavešteno 36 zemalja članica Komonvolta. Nakon toga saopštenje bi bilo dostavljeno svim vodećim svetskim medijima.

DA LI ZNATE? Kako se preziva kraljica Elizabeta II?

KRALJICA ELIZABETA ISKULIRALA GOSTE! Umesto da ih dočeka, pobegla u žbun

PIKANTERIJE O KRALJEVSKOJ PORODICI Pronađeno tajno pismo princeze Dajane!

AP PHOTO

Prema informacijama Gardiana, britanska korporacija Bi-Bi-Si bi aktivirala alarm za vanredne situacije koji je inače planiran još u vreme Hladnog rata u slučaju napada na infrastrukturne objekte.

Sahrani Elizabete II. prethodnile bi mnoge manifestacije poput vojne parade i posmrtne povorke. Pri tom, kraljica bi bila prvi monarh od 1790 godine koja će biti sahranjena u Vestminsterskoj opatiji. Ona bi bila sahranjena u kripti Vindzorskog zamka.

Prošlog leta kraljica Elizabeta II proslavila je 90-ti rođendan. Ona je 65 godina na čelu Velike Britanije a na tron je stupila nakon smrti njenog oca koji je umro u 56. godini.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vreme

pre 7 godina

Neka joj je Bog u pomoci i u zivotu i u smrti, kao i svima nama.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija