• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

25.03.2017

20:09

ERDOGAN: Daj bože da nas EU ne primi, olakšaće nam posao

Vesti

ERDOGAN: Daj bože da nas EU ne primi, olakšaće nam posao

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi bilo lakše kada bi EU odbacila kandidaturu Turske za članstvo jer bi time Ankari, kako navodi, "olakšala posao", a ujedno je nagovestio mogućnost da njegova zemlja održi i referendum o daljim pregovorima o članstvu

- Šta? Ako na referendumu 16. aprila bude više pozitivnih glasova, neće nas primiti u EU? O, kada bi samo doneli takvu odluku! Olakšali bi nam posao - rekao je Erdogan na skupu u Antaliji, na jugu Zemlje, prenosi AFP.

Erdogan je, takođe, rekao da bi Turska, posle glasanja o proširenju predsedničkih ovlašćenja 16. aprila, mogla da održi i referendum o nastavku pregovora o pristupanju EU, navodi Rojters.

Turski predsednik je istakao da će "16. april biti prelomna tačka" za odnose EU i Turske ukoliko prevagnu pozitivni glasovi.

- Stavićemo taj biznis (EU i Turske) na sto, jer Turska nije ničiji žrtveni jarac - poručio je Erdogan, nagovestivši da bi Ankara mogla da preispita svoje odnose sa Briselom.

Turska i Evropa su u ljutom sporu nakon što su Nemačka i Holandija sprečile turske ministre da sprovode kampanju među turskim zajednicama u tim zemljama radi obezbeđivanja podrške Erdoganu na predstojećem referendumu u proširenju ovlašćenja turskog predsednika.

Međutim, i pored izuzetno napetih odnosa sa Briselom, nijedan lider EU nije otvoreno rekao da bi prevaga glasova u korist proširenja Erdoganovih ovlašćenja nagovestila kraj već očajničkih nastojanja Turske da se pridruži tom bloku, napominje francuska agencija.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Raša

pre 7 godina

I nas takođe pa nek onda gledaju šta će.nn

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija