• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: croative.net

12.04.2017

20:27

(VIDEO) BBC NIKAD NIKO NIJE OVAKO PONIZIO: Bivši britanski ambasador u Siriji otkrio istinu o Rusima i Asadu!

Vesti

(VIDEO) BBC NIKAD NIKO NIJE OVAKO PONIZIO: Bivši britanski ambasador u Siriji otkrio istinu o Rusima i Asadu!

Podeli vest

Bivši britanski ambasador u Siriji, Piter Ford, odbio je da se složi sa BBC propagandom o Siriji i bacio bombu istine uživo

Umoran od propagande koju od samog početka podstiče država, Piter Ford je odbacio političke laži i ni u čemu se nije složio, počevši od prvog pitanja koje mu je postavio voditelj BBC-a.

Pozivajući se na tvrdnje da je Asad odgovoran za hemijski napad u Siriji, voditelj BBC-a je rekao kako je to činjenična stvar.

- To je mit - uzvratio je Ford sa gađenjem prema idiotizmu mejnstrim medija i njihovim lažima.

- To nije činjenična stvar - nastavio je on, odmah poljuljavši voditelja.

TRAMP ŠOKIRA: Naredio sam napad na Siriju dok sam jeo kolač sa Si Đinpingom!

- Ono što je potrebno je istraga, jer postoje dve mogućnosti za to što se desilo. Jedna je američka verzija, da je Asad upotrebio hemijsko oružje na svom narodu. Druga verzija je da je bačena obična bomba i da je pogodila deponiju municije gde su džihadisti skladištili hemijska oružja. Mi ne znamo koja je od ove dve mogućnosti tačna - naveo je Ford.

Setite se Iraka, nastavio je bivši britanski ambasador u Siriji, stručnjaci, obaveštajne agencije, političari bili su ubeđeni da je Sadam imao oružje za masovno uništenje. 

- Oni su proizveli mnoštvo dokaza, fotografija, dijagrama. Svi su pogrešili. Sve je bilo pogrešno. Moguće je da greše i u ovom slučaju, takođe. Da se samo traže izgovor da napadnu Siriju - objasnio je Ford.

To je bilo više istine nego što BBC obično emituje u nedelju dana. Svestan da je količina istine bila suviše velika za ukus njegovih pretpostavljenih, voditelj BBC-a je prešao u režim kontrole štete, i počeo da čita iz istog scenarija koji CNN i MSNBC voditelji koriste svaki put kada se gost usudi da krene protiv odobrene priče paralelne države.

Public

Tako je, očajni voditelj mejnstrim medija optužio Pitera Forda, bivšeg britanskog ambasadora u Siriji, da je ruski operativac.

Ali Ford je već bio spreman za taj nizak udarac. Nalik na tihog, blagog čoveka koji je pretrpeo previše poniženja, bivši ambasador je uleteo u kontranapad kao čovek koji nema šta da izgubi.

LAVROV ODBRUSIO TILERSONU: Udari SAD u Siriji su nezakoniti, DA SE VIŠE NE PONOVE!

- Ja ne ostavljam svoj mozak ispred vrata kada proučavam situaciju analitički. Trudim se da budem objektivan - rekao je Ford o dodao:

- Na osnovu prethodnog iskustva, uključujući Irak, možemo videti da ne treba uzeti zdravo za gotovo ono što nam takozvani obaveštajni stručnjaci govore kada oni imaju plan. Tramp je upravo dao džihadistima hiljadu razloga da izvedu operacije pod lažnom zastavo, videći koliko je to uspešno i lako, sa lakovernim medijima, da isprovociraju i usmere Zapad na neumerene reakcije - naveo je on.

Ap photo/Reuters

- Oni (pobunjenici - Al Kaida i ISIS) će vrlo verovatno organizovati operaciju sličnu onoj koju su uradili, a to je dokumentovano od strane Ujedinjenih nacija u avgustu prošle godine, kada su izveli napad gasom hlora na civile i pokušali da naprave da to izgleda kao delo režima. To će se desiti i imaćemo sve ratne huškače koji će nam govoriti da nam Asad prkosi i da se mora u većoj meri krenuti na Siriju - objašnjava britanski ambasador.

(VIDEO) OVAKO IZGLEDA KAD SE RUSI NALJUTE: Jednom raketom ubijli 22 komandanta terorista!

Ford je rekao i da je Asad možda surov i brutalan, ali da nije lud. To prkosi, kaže Ford, uverenju da bi Asad sve ovo natovario sebi na glavu bez vojne prednosti. 

- Mesto koje je pogođeo nema nikakav vojni značaj, to apsolutno nema smisla. To je naljutilo Ruse. Ni zbog čega drugog, jednostavno to nije prihvatljivo. Svi ćemo snostiti posledice. Cena nafte će skočiti. Verovatno će, kao rezultat ovoga, biti više upotrebe hemijskog oružja, a ne manje. A, ovo je takođe važno, Rusi i Sirijci će pružiti manje saradnje u borbi protiv ISIS-a - jasan je Piter Ford.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Ti si moj brat! Bogdan i saigrač blistali nakon velike pobede!
NBA

Ti si moj brat! Bogdan i saigrač blistali nakon velike pobede!

Košarkaši Atlante savladali su Boston Seltikse u dramatičnom meču NBA lige rezultatom 123:122 nakon produžetka. Jedan od najzaslužnijih za trijumf Hoksa bio je kapiten Srbije Bogdan Bogdanović! Po završetku utakmice, Bogdanov saigrač Dejonte Marej pohvalno je govorio o Srbinu i istakao njegov doprinos u pobedi nad vodećim timom Istočne konferencije!

29.03.2024

16:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija