• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

21.04.2017

07:35

KO JE STVARNO KRIV ZA TEROR U PARIZU?! Znala Belgija, džihadisti, izvor CNN... A NAPAD SE IPAK DESIO!

Vesti

KO JE STVARNO KRIV ZA TEROR U PARIZU?! Znala Belgija, džihadisti, izvor CNN... A NAPAD SE IPAK DESIO!

Podeli vest

Francuske obaveštajne službe su još jednom zakazale i dozvolile da se dogodi teroristički napad, ovoga puta u samom centru Pariza

 

Za razliku od prethodnih napada sa potpisom Islamske države, ovaj je bio usmeren na policajce - jedan je stradao, dvojica su teško ranjena.

Belgijske službe su tokom četvrtka prosledile svojim kolegama informaciju o tome da je Jusuf el Osri krenuo iz Belgije u Pariz.

"Problem - El Osri Jusuf (17/6/1981) - na putu ka Parizu. Drage kolege, policija u Antverpenu ima informacije o jednoj osobi koja ima dosije u našoj službi. Ta osoba je kupila kartu u Taliju i u šest sati je napustila Belgiju. Šaljemo vam i fotografiju. Pozdrav", navodi se u poruci. 

Neposredno po objavljivanju da se na Jelisejskim poljima, na putu ka čuvenoj Trijumfalnoj kapiji, u bulevaru koji je jedan od najprometnijih na svetu, dogodio napad na policijski kombi, mediji su preneli da je napad "počinila osoba o kojoj postoje obaveštajni podaci". 

Kompetnu konfuziju u ceo događaj unela je informacija da policija nije sigurna da li je samo jedan napadač učestvovao u pucnjavi. 

 

 

Identitet osobe koju su policajci uspeli da ubiju nije bio objavljen, ali se pojavila fotografija belgijskog državljanina, uz nepotvrđene informacije da se radi o pomagaču ubijenog napadača i da je u toku potraga za njim. 

Sve dileme je rešio "entitet" koji je izgleda jedini znao šta će se dogoditi i šta se dogodilo - medijska mreža Amak koja je bliska Islamskoj državi. 

U saopštenju je navedeno da je "Abu Jusef, vojnik Islamske države, izvršio napad u Parizu", kao da su izvori informacije "bezbednosne službe". 

Neimenovani izvor je prethodno rekao za CNN da je "napadač bio poznat francuskim bezbednosnim službama koje se bave islamističkim aktivnostima". 

- On je bio predmet obrade francuske bezbednosne službe DGSI. Francuski istražitelji sada veruju da je ovo bio teroristički napad. Veruju da se radi o jednom napadaču i da je opasnost gotova - preneo je CNN. 

El Osri je ovim napadom nastavio crnu seriju koju imaju belgijski državljani u Francuskoj i postoji velika verovatnoća da je blizak "srcu Islamske države u srcu Evropske unije" - kvartu Molenbek u Briselu, odakle je većina terorista koji su usmrtili stotine ljudi u Francuskoj u poslednjih nekoliko godina. 

Za tri dana u Francuskoj se održavaju predsednički izbori - u vanrednom stanju kome se ne nazire kraj. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZVEROG

pre 6 godina

Marin Le Pen za predsednika!! Da počisti djubre!

crni roko

pre 6 godina

Nisu zakazale tajne sluzbe,nego su ovo plodovi njihovog dugogodišnjeg rada.Svi ovi teroristički napadi su iz iste kuhinje, koja je poslala Lenjina u Petrograd i kasnije,pacovskim kanalima prebacila desetine hiljada nacista u Ameriku.Cilj je uvek bio isti,skrenuti paznju običnih ljudi(goja),sa vekovne pljačke evropskih oligarhija,stacioniranih u City of Londonu.Oni su napravili komuniste(Engels),fašiste,islamiste,crvene brigade i pokrenuli izbeglice ka Evropi.Crno plemstvo vlada hiljadu godina i nema nameru da prestane.

ceramida

pre 6 godina

Svi prde u istu tikvu, oni su posejali oni zanju. Sta sve nama radi Brisel i svi ostali EU i USA OLOSI, ako im se sve to desava. Jesu li oni zalili nas za vreme bombardovanja, ne, sto bi ih ja zalio. EU i USA srecno vam bilo sa ISIS, DJIHADISTIMA, SIPTARIMA, ALBANCIMA ......\n

lavica

pre 6 godina

Ovaj sto daje minuse je jedan od njih.Budala..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija