• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.05.2017

21:12

MOGERINI PORUČILA VUČIĆU: Vrata EU otvorena za Zapadni Balkan

Vesti

MOGERINI PORUČILA VUČIĆU: Vrata EU otvorena za Zapadni Balkan

Podeli vest

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Briselu sa Visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini sa kojom je razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije i Zapadnog Balkana, situaciji u regionu i budućnosti dijaloga Beograda i Prištine

Mogerini je istakla da večerašnjim skupom lidera Zapadnog Balkana želi da istakne da su vrata EU otvorena za region i da podstakne regionalnu saradnju sa ciljem očuvanja stabilnosti i bržeg ekonomskog napretka svih, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Ona je pohvalila ekonomske reforme Srbije i napredak na evropskom putu, kao i konstruktivnu ulogu premijera Vučića u očuvanju regionalne stabilnosti. 

Premijer Vučić je istakao važnost saradnje u regionu i naglasio da će Srbija nastaviti sa takvom odgovornom regionalnom politikom.

Istovremeno, on je izrazio zabrinutost za budućnost dijaloga Beograda i Prištine, s obzirom na razvoj političke situacije u južnoj srpskoj pokrajini i izjava kosovskih Albanaca. 

VUČIĆ IZ BRISELA UPOZORIO: Haradinaj će najverovatnije biti izabran za premijera, ZNAĆEMO DA SAČUVAMO NACIONALNE INTERESE!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miroljub

pre 6 godina

Sve fraza do fraze. EU daje izjave kao misice po izboru " borićemo se za mir u svetu". EU izgubila svaki karekter i nije čudo što raste broj protivnika. Kada bi svaka zemlja uvela referendum o EU videli bi pravu istinu, a večina njih su u EU voljom njihovih vođa i vlada.

dejan

pre 6 godina

pitanje svih pitanja za nas sa ovih prostora je jesu li ta vrata prema unutra ili prema spola okrenuta. ako su ko i do sada okrenuta prema spolja pa da nam stalno nesto stize odande onda neka ih lepo zatvore i neka se lepo nose u tri ..... ........

Jovanović

pre 6 godina

Slažem se, ali da ne bude uslovljavanja da Srbija mora da prizna tzv. Kosovo.

Olivera

pre 6 godina

Pohvalila je Federika kada je fascinantne rezultate Srbija ostvarila na osnovu reformi!

andreas

pre 6 godina

EU nikada nece biti potpuna sve dok se ovaj region integrise, ali pre toga neophodno je da se odustane od faktora nestabilnosti poput projekta Velike Albanije.

Mina

pre 6 godina

Ključna država za mir i stabilnost je Srbija pa pohvale Federike za to nisu izostale!

Mile Šupić

pre 6 godina

Mina: Srbija je glavni faktor mira i stabilnostiu regionu i verujem da će biti i u buduće.

Novica

pre 6 godina

Nadamse da je Mogerini iskrena kada spominje da je EU spremna da podstakne međuregionalnu saradnju sa ciljem očuvanja mira i bezbednosti.

Sanja

pre 6 godina

Uverena sam da ce Srbija nastaviti uspesno da sprovodi reforme kako bi se sto pre prikljucila EU porodici koja ce otvoriti mnoga vrata.

Bojan

pre 6 godina

Dobre vesti za Srbiju jer želimo da budemo deo EU i zaslužili smo to dosadašnjim radom i rezultatima.

Tijana

pre 6 godina

Premijer sarmirao Mogerinicu, sad je lakse u nastavku pregovora.

Sloba

pre 6 godina

Srbija želi regionalnu saradnju ima dosta toga što zajedničkikm snagama možemo uraditi za region sada samo to da naši susedi shvate.

brane k

pre 6 godina

Samo fali jedna sitnica da priznamo Kosovo ,što nikada nećemo učiniti.

Biljana

pre 6 godina

Ukoliko Haradinaj bude premijer dijalog Pristine i Beograda ce biti mucan i tezak za srpske predstavnike a i za sve Srbe.

Vrscanka

pre 6 godina

Srbija ce sigurno nastaviti odgovornu politiku stabilnosti u regionu.

Slavoljub

pre 6 godina

Dobra vest. Za realnih 6-7 godina treablo bi da postanemo clanvi EU.

Slavoljub

pre 6 godina

Mogerini vec drugi put posecuje Srbiju u poslednjih nekoliko meseci. Ako, neka. Samo nam dobro moze doneti. Sarmirace je Vucic pa cemo moci i da preskocimo poneko poglavlje.

Dora

pre 6 godina

Hvala joj na tome. Nadam se da cemo sto ranije uci u EU.

srdjan

pre 6 godina

Vučić je uvek vodio odgovornu regionalnu politiku, nije to ništa novo! Neka i drugi rade tako.

Damjan

pre 6 godina

Vucic je od Srbije napravio stabilnu zemlju koju zele u EU.

nata

pre 6 godina

Odavno su ta vrata otvorena, mi nikako da stignemo do njih

Uros

pre 6 godina

Mogerini hvali ekonomske reforme koje je sprovela Srbija

Ljuba

pre 6 godina

Ko bi njoj vise verovao. Radi i prica po direktivi.

Vita

pre 6 godina

Srbija nastavlja odgovornom politikom ka EU, da li ce to biti dovoljno ostaje da se vidi, ali ukoliko EU ne pokaze vise odlucnosti u ocuvanju stabilnosti Zapadnog Balkana , te zaustavi stvaranje velike Albanije, bice pretesko za citav region.

Jakov

pre 6 godina

Vrata su otvorena za ceo region zapadnog Balkana zahvaljujuci bespostednom i nemerljivom radu, trudu, zalaganju, pozrtvovanju i intelektualnoj borbi naseg Aleksandra Vucica !

Hedona

pre 6 godina

Mogerini je istakla da večerašnjim skupom lidera Zapadnog Balkana želi da istakne da su vrata EU otvorena za region i da podstakne regionalnu saradnju sa ciljem očuvanja stabilnosti i bržeg ekonomskog napretka svih. Mogerini treba da pomogne Balkanu i Srbiji.

dejan

pre 6 godina

Mi treba da se potrudimo da vrata sa Briselom budu otvorena.Jer jedino pregovorima i diplomatijom možemo da stignemo do cilja!n

kiki

pre 6 godina

Kad razgovara sa Vucicem kao da tece med i mleko a kad okrene ledja dobijamo casu zuci .

Ivana

pre 6 godina

Nadam se da Evropska unija vidi koliko naporno radimo za ulazak naše zemlje u EU i da će Mogerinijeva konačno stati na našu stranu malo, dosta je podržavala Albance.

risto

pre 6 godina

EU takodje treba da shvati da je dobila ozbiljnu članicu, ozbiljniju od mnogih drugih koje su već u EU!

Kalina

pre 6 godina

Srbija jedinu takvu politiku i vodi odgovornu i savesnu za mir i stabilnost u ovom delu regiona.Za razliku od Albanaca koji jedva čekaju da naprave sukob.

Fedor

pre 6 godina

Dobro je da EU računa na Srbiju u budućnosti kao članicu EU-e.Mi ćemootvarati poglavlja i poboljšavati evropske vrednosti kako bi se što bolje spremili.

LIDIJA

pre 6 godina

Sigurno da ce nasa drzava iskoristiti ta otvorena verata koja nudi Mogerini, jer nam je to cilj od kojeg sigurno necemo odustati. Takodje ocekujem da se Mogerini postavi kako treba prema onima koji zele da opstruisu pre svega dogovoreno i ono sto zvanicno potpisu.. Mora da shvati da su Albanci pretnja i za nju i za Srbiju

Viktor

pre 6 godina

Što se tiče EU uvek moramo biti sa njima na oprezu

matija

pre 6 godina

Budi iskrena. Mene interesuje koliko su otvorena vrata za Srbiju?

Ana

pre 6 godina

Nasa zenlja uspunjava sve uslove i zasluzuje da postane clanice EU.

jana

pre 6 godina

Srbija se pokazala kao neko ko je zaslužio članstvo u EU.

maja

pre 6 godina

Srbija želi da se priključi EU, ali to ne znači da će priznati nezavisnost Kosova.

Sale

pre 6 godina

Srbija u EU,ali bez uslovljavanja u vezi kosova

Hamza Šaljić

pre 6 godina

Nešto se ta vrata EU za zapadni Balkan sporo otvaraju.

uroš

pre 6 godina

EU neka zbroji statističke podatke i činjenice o stabilnosti Zapadnog regiona pa nek vidi koja je to država najviše uradila po tom pitanju!

Rade

pre 6 godina

Srbija zeli u Uniju ali nece se odreci nacionalnih interesa.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija