• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

03.06.2017

19:45

NEMA KRAJA OPASNOJ EPIDEMIJI!  U Jemenu svakog dana hiljade novih slučajeva kolere!

Vesti

NEMA KRAJA OPASNOJ EPIDEMIJI! U Jemenu svakog dana hiljade novih slučajeva kolere!

Podeli vest

Agencija Ujedinjenih nacija za decu (Unicef) saopštila je danas da se kolera brzo širi u ratom zahvaćenom Jemenu i da je procena da svakog dana ima 3.000 do 5.000 novih slučajeva

Direktor Unicefa za Bliski istok Gert Kapeler rekao je je tokom prošlog meseca u 19 od 22 jemenske provincije prijavljeno 70.000 slučajeva kolere.

On je rekao da bi taj broj mogao da se udvostručava na svake dve nedelje ako ne bude dostavljeno još pomoći i da bi se epidemija mogla "proširiti izvan Jemena" što treba da zabrine sve okolne zemlje.

Kapeler je dodao da mnogi pacijenti ne mogu da priušte putovanje do klinika koje su besplatne.

Rat u Jemenu traje tri godine i do sada je u njemu poginulo više od 10.000 ljudi a tri miliona je raseljeno dok su ekonomija i zdravstveni sistem razoreni.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mitat

pre 6 godina

Kad ne mogu nekoga da pobede onda mu ubace nešto iz epruvete i resen "problem"! Saudijci su zlo veliko ili amerika u malom!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija