• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs/informer.rs

13.06.2017

16:48

RAZBUKTAO SE SUKOB U EU! Brisel uvodi sankcije Mađarskoj, Češkoj i Poljskoj, ovo je razlog!

Vesti

RAZBUKTAO SE SUKOB U EU! Brisel uvodi sankcije Mađarskoj, Češkoj i Poljskoj, ovo je razlog!

Podeli vest

Evropska komisija donela je odluku da započne proceduru koja može da dovede do uvođenja sankcija Češkoj, Poljskoj i Mađarskoj, zato što vlasti ovih zemalja narušavaju dogovor o izbegličkim kvotama na teritoriji Evropske unije

Evropska komisija je navela da je tokom proteklih nekoliko meseci u više navrata podsećala ove zemlje-članice, koje još nisu primile nijednog izbeglog čoveka, ili su obećale da ih neće primiti, da to učine.

- Nažalost, bez obzira na brojne pozive, Češka, Poljska i Mađarska, narušavajući zakonske obaveze koje proističu iz odluka Saveta i obaveze prema Grčkoj, Italiji i drugim zemljama-članicama, još nisu preduzele neophodna dejstva. U vezi s tim, kako je ukazano u prethodnom izveštaju o premeštanju i preseljavanju, Komisija je odučila da pokrene procedure za sprečavanje narušavanja protiv ove tri zemlje-članice - navedeno je u saopštenju. 

Procedura se odvija u nekoliko etapa. Ako Komisija smatra da zemlja-članica narušava norme Evropske unije, ona zvaničnim pismom obaveštava zemlju o svojim primedbama.

Ako zemlja-članica EU ne daje zadovoljavajući odgovor, EK donosi zaključak u vezi s ovim pitanjem, a ako država ne uskladi svoju politiku sa zaključkom u utvrđenom roku, Evropska komisija može se obratiti Evropskom sudu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 6 godina

Mora se na silu kad odlucuje Junker,Merkel i Stoltenberg i to je to....Nedajte Madjari,Cesi i Poljaci da vam drugi upravljaju Drzavom....

Lala iz Banata

pre 6 godina

Истеривање из Раја...?! .. И ето... - краја...!!

Boro

pre 6 godina

To je samo dokaz da nema demokratije i nezavisnosti. Iz jednog saveza u drugi.

laza

pre 6 godina

E sada se expreno Srbija mora pridruziti sankcijama protiv Poljske,Ceske i Madjarske isto onako azurno i expresno kao oni sto su se pridruzivali sankcijama protiv nas kao i bespravnom priznanju Kosova, eto uvek dodje dug na naplatu svakome nije dzaba ona narodna ko ne plati na mostu na cupriji ce sigurno.

Lazović

pre 6 godina

E moj Lazo... Blago si ga tebi, sigurno nikad nemaš glavobolju...

laza

pre 6 godina

E moj Lazovicu/Brankovicu!? Zbog takvih kao ti i tebi slicnih koji su ti dali onih bednih 11 lajkova mene svaki put kada vas vidim ili cujem zaboli glava.Jadna li vam mati sta je izrodila.

Constella

pre 6 godina

Svesni su sa kim će imati posao i nece ih u svojoj zemlji jer se kote kao misevi!

Mara

pre 6 godina

E pa americki kauboji mora neko da vam kaze da ste nistarije od politicara i da nemate svoje JA.Prave ste sluge ovim bilmezima koji vas potkupljuju i daju cak i tekst u vezi izjava koje dajete za medije.Zar vam nije sramota da izigravate glupe auguste kao u cirkusu.\n

Nina

pre 6 godina

Nije vazno kakav je zakon i ko je to doneo i ko je odlucio koliko se izbeglica mora primiti. Vazno je da oni moraju da rade kako im EU naredi. Tako je to kad su clanice EU pa NATO pa dobrovljno glasaju da bombarduju i unistavaju jednu po jednu drzavu. Iz toga su proizasle izbeglice a ko drugi da ih primi nego one drzave sto su ih i stvorile kroz NATO. Te drzave bi da imaju benefits od EU i NATO a da nemaju nikakve obaveze prema njima. Pa ne ide to tako. Sad vise ne treba da im titraju da bi ih privoleli pod svoje jer su davno otisli od uticaja i zastite Rusije. Sad ima da igraju samo onako kako EU svira svidelo se to njima ili ne.

Subotica

pre 6 godina

Interesantno! Nato clanice EU koje su pod ropstvom Marsalovog plana, uvode sankcije svojim sadasnjim clanicama koje su nekada bile u suprotnom bloku. E pa gospodo iz Brisela sami ste zakuvali i sad mislite da drugi treba da vade kestenje iz vatre za vas. Stice se utisak da su zemlje bivse clanice istocnog bloka zato i primljene u EU. Da poslusno kompenzuju vase greske dok vi uzivate i baskarite se u izobilju. To je ta  vasa demokratija? Hvala lepo. Meni to vase robovlasnicko uredjenje presvuceno demokratskim frakom nije potrebno! Srbijo sta li tek nas ceka tamo?! Narode stavite prst na celo!\n

vesna

pre 6 godina

udjes u savez mislis da ce ti biti bolje, a ono postanes sluga zemljama koje vode glavnu rec u EU Nemackoj, Francskoj I do skora UK, I oni ti kroje kapu sta moras, tvoja zemlja vise ne odlucuje. Ako narede da se uvode sankcije moras iako nije u interesu tvoje zemlje ali je u interesu Nemacke I Francuske. Posteni savez bi bio da svaka zemlja je ravnopravna bez obzira bila mala ili velika, svaka odlucuje o svom interesu, stiti svoj narod, slobodno odlucuje.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija