• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

22.06.2017

20:26

(VIDEO) NATO POSLAO RUSIMA TOPOVSKO MESO: Poljski piloti na F-16 napali Šojguov avion, SU-27 imao odobrenje da IH OBORI

Vesti

(VIDEO) NATO POSLAO RUSIMA TOPOVSKO MESO: Poljski piloti na F-16 napali Šojguov avion, SU-27 imao odobrenje da IH OBORI

Podeli vest

Incidenti ruskih i NATO aviona nad Baltikom se ne mogu više nazvati slučajnošću – "bliski susreti" se dešavaju sve češće.

Zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Getemiler izjavila je, povodom incidenta kada su poljski lovci F-16 dežurni u NATO presretali avion ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua nad Baltikom, da ruski vojni avioni učestvuju u sličnim incidentima na Baltiku već više godina i da je neophodno da se nađe način da se ne izrode u dublje nesporazume.

- Ne znam kakvo je bilo ponašanje ruskog pilota. Sa stanovišta NATO mi moramo da predupredimo svako ponašanje kako vazduhoplovstva, tako i vojne mornarice da se ne izrode u dublji sukob i nesporazum. Sa zadovoljstvom smo prihvatili inicijativu baltičkih zemalja i Rusije pre nekoliko godina da se razradi metoda da takve incidente u budućnosti izbegnemo- kazala je Getemiler u Bidgošču, javlja poljska agencija PAP. 

Vojska Poljske potvrdila je danas da su nenaoružani tupoljev sa ruskim ministrom odbrane na palubi u pratnji dva ruska vojna lovca Su-27 naoružana raketama vazduh-vazduh presrela da poljska lovca F-16 koja za NATO nadziru vazdušni prostor nad Baltičkim morem. 

GUSKE OPASNIJE OD NATO AVIONA! Stručnjaci tvrde da bi F-16 završio u moru da se još malo približio Šojguu!

Iz NATO je saopšteno da se nije znalo ko je u ruskom tupoljevu i da je to upravo ministar Šojgu a poljske pilote koji dežuraju u operaciji nadziranja vazdušnog prostora nad Baltikom NATO je poslao da ga presretnu zato što se ni tupoljev ni ruski lovci nisu identifikovali i nisu reagovali na komunikaciju kontrole letenja. 

RUSI OČITALI LEKCIJU NATO PILOTIMA: U povratku iz Kalinjingrada, Šojgua čuvali i SU-34, a gde su bili AVIONI ALIJANSE?!

I NATO i Vojska Poljske naglasili su da su poljski piloti postupili po standardnoj proceduri, identifikovali vizuelno avion i pošto nije predstavljao opasnost odleteli, dok su ruski mediji javili da su ruski lovci imali dozvolu ako je potrebno da poljske F-16 obore. 

(VIDEO) ODBIJ OD ŠOJGUA! Evo kako je moćni ruski presretač SU-27 oterao provokatorski NATO avion F-16!

"Ne mogu da zamislim da bi mogli da dozvolimo da Rusi prodiru u naš vazdušni prostor jer tako hoće. Sve dok imamo snage i sredstava sigurno nećemo dopustiti da prednost tu bude na ruskoj strani", kazao je danas o incidentu načelnik Generalštaba poljske armije general Lešek Suravski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dara

pre 6 godina

Korektan odnos ruskog pilota SU-27, pokazao kolegi poljaku sta ga ceka-rakete pod krilima, ako ne odmake avion od Sojguovog aviona.

Ostatak svijeta se zabavlja

pre 6 godina

Srbi vide svadju i rat na svakom ćosku

Igor

pre 6 godina

Ako zaista ne vidiš potencijalni sukob u ovakvim i sve cescim dogadjajima iskreno ti zavidim na neobavestenosti, slepilu i nezainteresovanosti!

Sasko

pre 6 godina

Poljaci su najverniji poslusnici NATO i najgori katolici. \n

Ljubo

pre 6 godina

Gorice Poland ,kao sto je goreo Deutschland,1945. godine ,u bliskoj buducnosti ta drzava i taj narod je stradao.Nema ga da ga Rus vise mrzi ko Poljaka ,a i obratno ....iskustvo,zato mi Srbi nismo nimalo lepi u ocima Poljacima kada hvalimo Ruse....

zemljak iz austrije

pre 6 godina

Pravoslavlje i katolicizam dve su vere razlicite. Sta nas briga za poljsko misljenje?

Dule

pre 6 godina

Вама је битно какви смо у очима Пољака?

dule

pre 6 godina

Pa provociraju nista drugo! Kao nisu znali ko je u Tupoljevu? Samo ministar odbrane Rusije! U cemu je Problem to za Nato ili Poljsku pa mora da lete preko baltika Rusi nego se ovi prave ludi, te oborili Sirijski avijon a niko ih nije ni zvao u Siriju nego kao da se pomogne teroristima jer ih Sirijska vojska i Rusi skoro pa unistise a sad ovaj incident! Ja jos nisam cuo da su ovako Rusi presretali neke ministre drugih zemalja! Nato je sve vise i vise sarkasticna organizacija koja ce svet oterati u nuklearni rat i unistiti svet ali ipak ne treba da zaborave da je Rusija mnogo veca teritorija od Amerike i da cak i ako Ameri izvedu prvi nuklearni napad, Rusi ce koliko toliko preziveti dok ce Amerika pa i Evropa nestati istog trenutka! Ameri uveliko prave bunkere i sklonista samo dzabe ili hoce da budu 1000 godina ispod zemlje i tamo da nastave da zive? Svaki realan i normalan covek vidi koliko su Ameri i Evropa postali licemerni pa cak tvrdim da su postali varvari!

Milan

pre 6 godina

NATO pokusava i dalje silom da resava stvari. Samo sada stvari stoje drugacije. Ne razumem zasto presrecu avione kada se posle povlace i beze nazad? Koja je svrha kada ih se niko ne plasi niti pridaje paznju tome. A Poljaci treba da se sete 40ih godina i njihovih stradanja i da se drze po strani jer ako dodje do konflikta svi ce se distancirati i okrenuti im ledja.

deda Raša

pre 6 godina

Majku vam poljubim, pa vi nista i ne znate ako nije u vasoj koristi. Sigurno niste ni znali kada ste bombardovali Beograd, da se u kineskoj ambasadi nalaze Kinezi - tj.njihovi ambasadori. A u decijoj bolnici - deca i td, itd. Sve je kod vas koleteralna steta.

vlada

pre 6 godina

....ovi Poljaci nisu se "opametili" od holokausta i "varšavskog geta", a sve im se to ne bi desilo, da nisu /fobično/ odbili pomoć Sovjeta, tridesetih godina, prošlog veka! I Rokosovski je bio poljak, general u Ruskoj odbrani Moskve i Staljingrada, i to KAKAV general - za ponos, posle i "maršal", a ti Suravski ....ili si kupio, ili ti je NATO poklonio "čin"! Samo napred u novu propast, jer "ogradu" OPET stavljate na pogrešnu stranu!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija