• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

26.06.2017

15:55

TRAMP ĆE UDARITI NA PUTINA, TO JE PITANJE DANA: Rat Rusije i SAD je neizbežan, ali on neće početi zbog Sirije!

Vesti

TRAMP ĆE UDARITI NA PUTINA, TO JE PITANJE DANA: Rat Rusije i SAD je neizbežan, ali on neće početi zbog Sirije!

Podeli vest

Sirijski sukob koji traje već nekoliko godina iz direktno učešće Rusije i SAD mogao bi da se završi pravim ratom te dve zemlje. Razlog za sukob sa dalekosežnim posledicama mogao bi da bude najmanji neočekivani incident, piše britanski Gardijan

Opasnost od takvog incidenta, prema navodima lista, postaje sve očiglednija nakon napada Amerikanaca i njihovih saveznika na sirijske vojne objekte i vojne avione. 

Situacija u Siriji i dalje je veoma teška i, štaviše, ne razvija se u korist SAD. 

Asad je još uvek na vlasti, a nedavna ideja podele zemlje na nekoliko zona uticaja još uvek je daleko od realizacije

Iran na nišanu SAD

Dovoljno je setiti se raketnog napada koji je u aprilu po Trampovoj naredbi izveden na sirijski vojni aerodrom, ili sirijskog lovca kojeg su nedavno oborile koalicione snage. S obzirom da Rusija podržava zvanični Damask, napadi koje je izvela američka vojska u Siriji Moskva bi mogla da smatra i napadima na sebe.

- Nedavni događaji podsećaju na posredne sukobe između dve supersile pred kraj Hladnog rata, ali sa dodatnim elementima rizika - piše Gardijan i dodaje da da svaka greška može da dovede do direktnog sukoba i da je  postaje pitanje vremena.

BESNI RAT SAD I IRANA: Sledi veliki okršaj nuklearnih sila na Bliskom istoku!

Situacija u Siriji i dalje je veoma teška i, štaviše, ne razvija se u korist Amerikanaca. 

Asad je još uvek na vlasti, a nedavna ideja podele zemlje na nekoliko zona uticaja još uvek je daleko od realizacije.

Međutim, to nije razlog za preuveličavanje uloge i značaja Sirije za SAD. Sama po sebi, Sirija i njen predsednik Bašar el Asad nisu od posebnog interesa za Vašington. 

(VIDEO) PUTIN PORUČIO AMERIMA DA NE IZAZIVAJU SUDBINU: Odluka Moskve je hitac upozorenja, SLEDEĆI PUT OBARAJU NATO avione u Siriji!

Glavni razlog za mešanje u sirijski sukob su saveznički odnosi između Damaska i, mnogo važnijeg za Amerikance, Irana. Slabljenjem i mogućom podelom Sirije, SAD će automatski oslabiti i uticaj Teherana u regionu.

AP PHOTO

Stoga, zapravo, SAD nemaju nikakvih razloga da tokom sirijske kampanje bude u sukobu sa Rusima, jer to preti prelaskom sukoba na potpuno drugačiji, nikom nepotreban kolosek.

(VIDEO) ŠOK! SIRIJCI IZVELI BLIC KRIG I OPKOLILI AMERE! Šef Pentagona general Matis smatra da iza svega stoji Putin!

Jasan dokaz za to je upozorenje koje su Amerikanci dali ruskoj vojsci uoči raketnog napada na sirijski vojni aerodrom. 

Kontrolisani incidenti

S jedne strane, to govori da između ruske i američke vojske i dalje rade kanali veze i obaveštenja, a sa druge, da su SAD spremne da na svaki način izbegnu slučajni napad na Ruse koji se nalaze u zoni sukoba.

Glavni razlog za mešanje u sirijski sukob su saveznički odnosi između Damaska i, mnogo važnijeg za Amerikance, Irana. Slabljenjem i mogućom podelom Sirije, SAD će oslabiti i uticaj Teherana u regionu

Ruska strana, bez obzira na oštru retoriku i jake izjave, ima sličan stav. U slučaju istog tog raketnog napada "tomahavci" su bili u dometu ruskih sistema S-400 koji su razmešteni u Siriji, ali oni nisu lansirali nijednu raketu.

(VIDEO) ASADOVA VOJSKA OBORILA IZRAELSKI AVION: Sirijci koristili ruski PVO, Izrael u šoku!

Na taj način ruska i američka vojska dobro razumeju stepen svoje odgovornosti i ne nameravaju da pređu "crvenu liniju".

I jedni i drugi su imali više nego dovoljno formalnih razloga za razmenu napada tokom sirijskog sukoba, ali niko nije ni pomislio da prekrši tabue.

ŠOKANTNO, PROVALJEN TRAMPOV TAJNI PLAN: Siriji nudi savez, da protera Putina sa Bliskog istoka!

Sve ovo dovodi do jedinog mogućeg zaključka: praktično, nema šanse da Sirija bude detonator za oružani sukob između Rusije i SAD. To je, možda, i najbolja vest.

Poređenje dve vojske pogledajte u sledećem video zapisu!!!

Tu je i video o tome ko  protiv koga ratuje u Siriji!!!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 6 godina

Muka mi je od lidera svetske politike zbog koje gine na milione nedužnih ljudi. Evo već dva meseca kako mi iznad glave, u srcu Evrope, tutnje NATO avioni. Ne verujem da ih iko " čuje" i registruje kao vazdusne ubice. Daleko od očiju, daleko od srca.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Схватите драги мој, у случају рата САД-е и Русије, односно НАТО и Русије... Русија не би била победник...(?!) ....НЕГО .... - ИЗВРШИТЕЉ БОЖИЈЕ ВОЉЕ...!!!

branko1

pre 6 godina

Članak I ideje "Gardijan"-a su veoma realne I moguće.Klovnovsko ponašanje,govori I dela cirkusanera Trampa,daju "Gardijanu"za pravo I potvrđuju njegova predviđanja.Verujem da u celom svetu postoji velika bojazan, šta ovom praznoglaviću može pasti na pamet I koju budalaštinu može napraviti.Bio sam njegov pristalica,ali sada razumem one koji su protestovali I zašto su protestovali protiv njega.

Istina

pre 6 godina

Nece biti rata. Da je trebalo da pukne rat vec bi puko. Rat izmedju njih se samo vodi u novinama.

Nonsense

pre 6 godina

Мене више ништа не чуди са Запада, они су гладни нових освајања, тај освајачки демон у њима је јачи од било каквог разума, напашће они Русију, све раде ка том смеру, проблем ће бити што после нема назад, Русија ће им одговорити свом снагом. Свет је постао проклет, људи су се удаљили од Бога и превише зла чине једни другима а да нису тога ни свесни.

Mara

pre 6 godina

Nije u pitanju slabljenje uticaja Irana na Siriju,kauboji jednostavno ciste taj prostor od sirijaca zbog Izraela,jer ce se centar moci od kauboja prebaciti na Izrael u bliskoj buducnosti i zato im u tom prostoru ne trebaju obojeni.U Jerusalimu cionisti misle obnoviti,pored ostalog i Solomonov hram, onakav kakav je i bio a onda putem medija proglasiti drugi dolazak Isusa Hrista(Sotonu),i tako zavladati svetom.To je alfa i omega Novog svetskog poretka.Pre toga ce prepoloviti svetsku populaciju i svesti je nesto ispod milijarde da bi mogli da je kontrolisu putem cipovanja.U svemu tome saglasan je i Vatikan.Zato za hrvate kazu da su oni eksperiment Novog svetskog poretka,mozda kao vojska, jer oni jedini vole da ubijaju i masakriraju neduzan narod a cionistima ce takvi biti potrebni u sprovodjenju tog zla,zato im i dopustaju da neguju ustastvo.Zakljucak je da oni nece prezati da zapocnu nuklearni rat sa Rusijom,ove provokacije idu u prilog tome,naprotiv oni jedva cekaju da to urade jer im se tlo vec  rusi ispod nogu\n

Lala iz Banata

pre 6 godina

Неће Трамп ударити на Путина, није толико "ударен"...Поред својих Билиона, зашто би ризиковао: Капитал и угодан живот...? За председничку фотељу...? За Ротшилде или Рокфелере...? та ни са нама нису могли, а камоли са Русима...!! И још нешто важније, а што Вам "Гардијан" није рекао...Оног часа када би Трамп ушао у рат са Русијом или Кином, свеједно, у Америци почиње СОЦИЈАЛНА РЕВОЛУЦИЈА њихове сиротиње и наоружаног пролетаријата...САД-е би се тад моментално - распале...!! Ја то знам и Вама - преносим...!! Тај РИЗИК Буржоазија САД-е, није у стању да преузме...Зато ће стално тражити мање државе за "кавгу" као што су: Вијетнам,Србија, Катар, Сев.Кореја...То су њима противници " по мери"... Каква бре Русија...Има за 3 дана да их "прогута" и цео НАТО ПАКТ...!! Зато ће они, опрезно и лагано, по "сиротињи"...- "Сигурица"!!

Vladimir i Borko

pre 6 godina

Vladimir i Borko,, ajde da još jednom pokušamo,, ako je to moguće, pomoći jednoj usijanoj glavi TRAMPU, odnosno Americi i njenoj igri rata koju zagovara po svaku cenu,, bez razlike na svet koji bi se našao u neizlaznoj situaciji, u slučaju eskalacije rata AMERIKE i RUSIJE. Dali je stvarno moguće, a izgleda da jest, Amerika hoće da bude jedina svetska sila i da joj je sve pod čizmom i TOMAHAVKAMA, ALI BEZ NARODA,,. ZAŠTO? Ajmo da " nakvasimo zemlju vodom i to većom količinom vode,, taMO Gde bi se vatra zapalila,, da ne može da se razbukti vatra... Molimo sve koji na bilo koji način mogu da spreče OVAJ SUKOB KOJI JE NA POMOLU, bilo kojim političkim i drugim opcijama , SAMO NE RATNA OPCIJA,, da se ovo uništenje sveta spreči...JOŠ UVEK JE 5 DO 12 SATI i nije kasno za STOP 3. SVETSKOM RATU. Pozdrav redakciji....

drago

pre 6 godina

Pa,kad ti je,na celu vojske,"Ludi Pas",reci su suvisne!

xx

pre 6 godina

''Stoga, zapravo, SAD nemaju nikakvih razloga da tokom sirijske kampanje bude u sukobu sa Rusima, jer to preti prelaskom sukoba na potpuno drugačiji, nikom nepotreban kolosek.''.........nikom nepotreban kolosek...pa ovo je strasno! zar ne mozete zaposliti pismen radni kadar??..ali ko bi pismen radio za izdajnike svoje otadzbine !?...(svakom nepotreban ili nikom potreban- ovako se to pise, posto je i urednik nepismen te pusti ovo njikanje u stampu). katastrofa!..cuj nikom nepotreban hahahhahahah , pa bas uzas!

vlada

pre 6 godina

Kada niste to pokušali "devedesetih", kada je Rusija i bila u "problemima", danas je to samoubistvo, a izopačeni "Gardijan", sa smanjenim formatom, živi u iluzijama! Ako i mora da se desi - Amerika sigurno neće postojati!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Upravo tako...Rusija ne bi bila "Pobednik".... - Nego: IZVRŠITELJ, Božije volje...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija