• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.07.2017

11:45

HTEO DA UBIJE MAKRONA! Uhapšen muškarac koji je planirao napad na francuskog predsednika

Vesti

HTEO DA UBIJE MAKRONA! Uhapšen muškarac koji je planirao napad na francuskog predsednika

Podeli vest

Francuske vlasti saopštile su danas da je uhapšen 23-godišnji muškarac koji je osumnjičen da je nameravao da izvede napad na francuskog predsednika Emanuela Makrona

Predstavnik francuskog tužilaštva kazao je da su motivi uhapšenog mladića još uvek nejasni, kao i da je sam planirao napad, prenosi AP.

Kako se navodi, on je uhapšen u četvrtak u predgrađu Pariza, a policiji je kazao da planira da napadne Makrona 14. jula, prilikom obeležavanja Dana pada Bastilje, pri čemu je izrazio nacionalističke stavove.

Makron će, inače, na Dan pada Bastilje posmatrati vojnu paradu, zajedno sa američkim predsednikom Donaldom Trampom koji je ranije potvrdio svoj dolazak.

Uhapšeni muškarac je u subotu preliminarno optužen za terorističke aktivnosti.


Francuski mediji prenose da osumnjičeni muškarac živi u Aržanteju na severu Francuske i da je blizak ideologiji ekstremne desnice.

Kako prenosi "Liberasion", on je uhapšen nakon prijave na internetskoj platformi francuske vlade.

Naime, osumnjičeni je na sajtu za video igrice rekao da želi da kupi oružje tipa "kalašnjikov" kako bi izvršio atentat.

Kada su policajci došli da ga uhapse, on im je pretio kuhinjskim nožem, a u njegovom automobilu su pronađena još dva noža.

Muškarac, koji sebe opisuje kao "nacionalistu", nameravao je da napadne i "crnce, Arape, Jevreje i homoseksualce", a 2016. godine je već osuđen jer je branio terorizam.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sasa

pre 6 godina

Nije na severu francuske taj grad nego na severu Pariza...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija