• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2017

22:57

(FOTO) RAT NA ULICAMA KARAKASA: Obračun policije i demonstranata, sve podseća na NOVI MAJDAN!

Vesti

(FOTO) RAT NA ULICAMA KARAKASA: Obračun policije i demonstranata, sve podseća na NOVI MAJDAN!

Podeli vest

Venecuelanske snage Nacionalne garde ispalile su suzavac na demonstrante koji protestuju protiv namere predsednika te države Nikolasa Madura da formira Ustavotvornu skupštinu koja bi izmenila postojeći ustav

Beli oblaci gasa i redovi policajaca na motorima blokiraju demonstrante u Karakasu, prenosi AP.

Protestima koji se danas u Karakasu održavaju prisustvovale su hiljade demonstranata, ali izgleda da su ti protesti bili manji nego prethodni, organizovani protiv vlade, koji su proteklih meseci potresali Venecuelu.

 

 


Vlasti u Venecueli rutinski su odgovorile na proteste koji traju već četvrti mesec na ulicama, koristeći suzavac i gumene metke kako bi rasterali demonstrante.

 

 

Tanjug/AP

Najmanje 97 osoba je poginulo u hapšenjima u toku protesta, a hiljade su povređene ili se nalaze u pritvoru.

Poslanik iz redova opozicije Hose Manuel Olivares rekao je da će frustrirani građani ostati na ulicama.

 

 


Kako je Rojters prethodno preneo, pozivajući se na neimenovanog visokog zvaničnika Bele kuće, SAD razmatraju finansijske sankcije protiv Venecuele u okviru kojih bi mogle da obustave isplate u dolarima toj zemlji za naftu. 

 

 

Tanjug/AP

Američka administracija ima za cilj da izvrši pritisak na socijalističkog predsednika Venecuele kako bi odustao od planova o spornoj novoj skupštini, koja bi, kako smatraju, učvrstila njegov položaj kao diktatora.

 

 


Kako je AFP ranije preneo, taj Madurov plan osudili su i Evropska unija, Ujedinjene nacije, Organizacija američkih država i katolička crkva.

 

 

 

 

NEMA MIRA U VENECUELI: Dve osobe ubijene tokom nezvaničnog referenduma?

(VIDEO) VENECUELANSKI DŽEJMS BOND DIŽE REVOLUCIJU: Pozvao na ustanak protiv Madura!

(VIDEO) KRVAVI OBRAČUN U PARLAMENTU VENECUELE: Pristalice Nikolasa Madura upale u skupštinu i napale poslanike opozicije!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija