• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta/afp

11.08.2017

11:45

MOSKVA ODOBRILA PRIKAZIVANJE FILMA O CARU NIKOLAJU: Crkvene vođe prete paljenjem bioskopa, PROTESTI I U ČEČENIJI!

Vesti

MOSKVA ODOBRILA PRIKAZIVANJE FILMA O CARU NIKOLAJU: Crkvene vođe prete paljenjem bioskopa, PROTESTI I U ČEČENIJI!

Podeli vest

Ruske vlasti danas su odobrile prikazivanje filma o romansi između poslednjeg ruskog cara Nikolaja Drugog i jedne balerine, koji je izazvao nezadovoljstvo pravoslavnih tradicionalista i nekih lidera ruskih republika na Kavkazu

- Dali smo dozvolu za prikazivanje filma na ruskoj teritoriji - navelo je rusko Ministarstvo kulture, prenela je agencija Interfaks.

Ministarstvo je dodalo da lokalne vlasti samostalno mogu da procene da li će u svojim lokalnim samoupravama prikazati film Matilda reditelja Alekseja Učitelja čija je premijera zakazana za 26. oktobar.

TRAMP IZAZIVA PUTINA, GRADI POMORSKU VOJNU BAZU KOD ODESE: Hoće da iz Ukrajine preuzme Crno more i stavi Rusiju pred svršen čin!

Ostvarenje predstavlja priču o vezi Nikolaja Drugog sa balerinom Matildom Kšesinskom.

Crkvene vođe Ruske pravoslavne crkve izrazile su nezadovoljstvo tom odlukom, a neki od njih su zapretili da će zapaliti bioskope koji budu prikazivali film.

(VIDEO) PUTINU RAT SA CIA BIO RUTINSKI POSAO! SAD i NATO mu nisu mogli ama baš ništa, ZA NJIH JE BIO MISTERIJA!

Nikolaj Drugi je nezaobilazna figura kod ruskih pravoslavaca, kao i pogubljeni članovi porodice Romanov koji su proglašeni za mučenike.

Nezadovoljstvo su izrazili i lideri Čečenije i Dagestana, čije stanovništvo pretežno čine muslimani.

(VIDEO) SRBI, ČUVAJTE SE AMERA, ONI OMČU NAMIČU SVAKOJ NEZAVISNOJ DRŽAVI: Ruski general poslao uznemirujuću PORUKU BEOGRADU!

Balerina Matilda Kšesinska bila je u bliskoj vezi sa Romanovima. Nikolaj Drugi je bio zaljubljen u nju, ali je njihovu kratku vezu prekinula njegova majka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mr burns from simpsonsr

pre 6 godina

koja glupost, balerine kao ljubavnice ruskih careva i plemstva su jednostavno bile tradicija bez obaveza, kao i pijancenje sa sampanjcem i ciganima, prave "farmu" od ruskog dvora

Marcco

pre 6 godina

Pa balerine su tada bile ono što su danas sterlete... Ne rade za pare ali za gajbu, auto, letovanje, nakit, poklončiće i poklončine...

Nonsense

pre 6 godina

Цар Николај Други је српски херој, он је мученик и светац, тај филм не треба да се приказује у Србији јер прља сећање на овог великог човека.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija