• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

02.10.2017

06:55

ISLAMSKA DRŽAVA preuzela odgovornost za napad u Marseju

Vesti

ISLAMSKA DRŽAVA preuzela odgovornost za napad u Marseju

Podeli vest

Islamska država preuzela je odgovornost za napad nožem na glavnoj železničkoj stanici u Marseju, u kojem su u nedelju ubijene dve žene




Novinska agencija Amak te terorističke organizacije, objavila je da su operaciju u gradu Marseju izveli "vojnici Islamske države", preneo je AFP.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb rekao je ranije da vlasti još ne mogu da potvrde da je napad u Marseju akt terorizma, ali je napomenuo da za to postoji mogućnost jer su neki očevici čuli da je napadač uzviknuo "Alahu akbar".

TERORISTIČKI NAPAD U FRANCUSKOJ! Uzvikujući "Alahu ekber" izbo ljude na železničkoj stanici!

Kolomb, koji se uputio u Marsej odmah nakon napada, naveo je da policija ima video-snimak incidenta na glavnoj železničkoj stanici u Marseju, na kojem se vidi kako muškarac napada jednu ženu, zatim beži, pa se vraća i napada drugu ženu, prenosi AP.

Ministar je rekao da je napadač potom počeo da trči ka vojnicima koji su se brzo rasporedili na mestu napada, a koji su ga, kako je Kolomb naveo, upucali i ubili ispred železničke stanice.

Prema njegovim rečima, marsejska policija trenutno ispituje 10-ak očevidaca napada.

Kolomb nije izneo više detalja o osumnjičenom niti o identitetu žrtava.

Francusko antiterorističko tužilaštvo pokrenulo je istragu o napadu, javio je ranije Rojters pozivajući se na neimenovani pravosudni izvor, dok je izvor iz francuske policije naveo da je osumnjičeni napadač odranije poznat vlastima. 

Francuski mediji prenose da su ubijene žene starosti 21 i 30 godina, a da napadač, čiji identitet nije objavljen, ima 30-ak godina. 

Francuski predsednik Emanuel Makron izrazio je gnev zbog napada u Marseju na svom nalogu na Tviteru i pohvalio reakciju bezbednosnih službi, uključujući vojnike "Operacije Santinel". 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija