• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.10.2017

19:20

SRPSKI OTPORAŠ SRĐA POPOVIĆ REKTOR NAJSTARIJEG ŠKOTSKOG UNIVERZITETA: Britanci čeka vas "ŽUTA REVOLICIJA"!

Vesti

SRPSKI OTPORAŠ SRĐA POPOVIĆ REKTOR NAJSTARIJEG ŠKOTSKOG UNIVERZITETA: Britanci čeka vas "ŽUTA REVOLICIJA"!

Podeli vest

Aktivista i jedan od osnivača Otpora Srđa Popović izabran je za rektora škotskog univerziteta Sent Endruz. Reč je o školskloj ustanovi osnovanoj još 1413. godine, najstarijem univerzitetu u Škotskoj, a trećem najstariji u zemljama engleskog govornog područja u svetu

Studenti univerziteta u gradu Sent Endruz izabrali su Popovića za rektora, koji je na škotskim univerzitetima predsednik univerzitetskog suda i predsedava sastancima na kojima se donese odluke od raspodele budžeta do akademskih politika, prenosi BBC.

Popović, koji je osnovao i nevladinu organizaciju Kanvas (Centar za primenjenu nenasilnu akciju i strategiju), bio je kandidat za rektora na predlog studenta Džejmija Rodnija koji je pročitao njegovu knjigu "Mustra za revoluciju".

Na glasanju studenata, Popović je dobio više glasova od bivšeg lidera Škotske liberaldemokratske partije Vilijama Renija.

ŠOKANTNO! PISAC IZ 19. VEKA PREDVIDEO TRAMPA I PROPAST AMERIKE: Njegove knjige " Avanture Barona Trampa" i "POSLEDNJI PREDSEDNIK", AKTUELNIJE NEGO IKAD!

Kako se navodi, Popovića je ubedilo da bude kandidat to što je na toj funkciju bio i komičar Džon Kliz iz Monti Pajtona.

ISPOVEST AMBASADORA MONTGOMERIJA POSLE 17 GODINA: Sve smo pogrešno uradili, AMERIKA JE POGREŠNO PROCENILA SRBIJU!

- Čitav život volim Monti Pajton i njihov apsurdan humor je nešto što je inspirisalo moju kreativnu taktiku protesta-  rekao je Popović.

(VIDEO) NEVERICA U NATO! PUTIN PONOVO PRAVI EKRANOPLANE: Povratak kaspijskog čudovišta!

Univerzitet Sent Endruz u istoimenom gradu osnovan je 1413. godine i najstariji je u Škotskoj, a treći najstariji u zemljama engleskog govornog područja u svetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nepoznati

pre 6 godina

Cestitamo,upropastio sopstvenu zemlju,a poslodavci mu obezbedili fino radno mesto.\n

Ljube

pre 6 godina

Jak je to neki univerzitet kad Srđan može da bude rektor, imaće šta da nauče od "profesionalnog" revolucionara ... Znači uskoro sledi odvajanje Škotske iz Ujedinjenog kraljevstva.

perica

pre 6 godina

Nepostoji bolji dokaz,prodaje sopstvenog naroda, od ovakvih slucajevva ! Zaposlenje svilanovica, popova, odlikovanja micunovica, dozivotni predsednici partija i nvo ceda, canak, zivkovic [partije bez clanova i biraca ] sonja jedna i druga, borka.... !

crni

pre 6 godina

otisao covek na doobuku usavrsavanje nove tehnologije, dugo nije bio potrebno znanje za visi cin u hijerarhiji\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija