• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.rbth.com

14.12.2017

12:48

(VIDEO) RUSKI PADOBRANCI BIĆE NEPOBEDIVI! Dobijaju novo oružje "LOTOS" I "RATNIK 2"!

Vesti

(VIDEO) RUSKI PADOBRANCI BIĆE NEPOBEDIVI! Dobijaju novo oružje "LOTOS" I "RATNIK 2"!

Podeli vest

Rusija planira da u narednoj deceniji potroši desetine milijardi dolara za naoružavanje desantnih padobranskih jedinica. One će, između ostalog, dobiti i nove desantne artiljerijske sisteme i visokotehnološku borbenu opremu "Ratnik-2" 

U narednih sedam godina Ministarstvo odbrane Rusije će potrošiti oko 70 milijardi dolara za pešadiju i desantne padobranske jedinice. Padobranci će dobiti artiljerijska oruđa za kojima se odavno oseća potreba.

Pre svega, to je novi samohodni artiljerijski sistem koji će zameniti zastarela sovjetska oruđa ("Nona-S" i "Sprut-SD" sa projektilima kalibra 120 mm i 125 mm).

- Novo desantno borbeno vozilo se zove "Lotos" i testira se u dva kalibra - 120 mm i 152 mm. "Lotos" treba da bude bolji od prethodnih samohodnih sistema po vatrenoj moći, dometu i stabilnosti.  'Nona' pravi u zemlji jame duboke pet metara, a novo oružje će imati još veću razornu moć -  kaže profesor Akademije vojnih nauka Vadim Kozjuljin.

Za sada je u toku testiranje ovog artiljerijskog sistema. Ono će biti završeno kroz par godina, a u međuvremenu Ministarstvo odbrane planira da zastarela sovjetska samohodna artiljerijska oruđa zameni njihovim modifikovanim verzijama.

(VIDEO) SAD I AMERI ZNAJU KO JE NAJJAČA VOJNA SILA! Operacije Sirija - DOKAZ NADMOĆI RUSKOG ORUŽJA!

U sklopu tog plana desantne padobranske jedinice će 2018. godine dobiti 30 samohodnih artiljerijskih sistema „Sprut-SD" kalibra 125 mm, koji jesu stari ali još uvek mogu da probiju oklop mnogih savremenih tenkova.

Pored toga, ministarstvo planira da obezbedi još nekoliko modela borbenih vozila za desantne padobranske jedinice. 

Ove trupe će 2020. godine dobiti 180 vozila BMD-4. Ona mogu biti desantirana duboko unutar teritorije potencijalnog neprijatelja zajedno sa artiljerijskim sistemima "Sprut-SD" i "Nona". 

MOSKVA BRUTALNO PONIZILA SAD I NJENE SAVEZNIKE! Ameri posle tri godine postigli prve rezultate - UNIŠTILI RAKU I CIVILE!

Ova samohodna oruđa mogu da plove na površini vode brzinom od 10 km na čas, i da istovremeno otvaraju vatru i ispaljuju na neprijatelja teške projektile kalibra 30 mm.

Padobranci su prvi dobili borbenu opremu nove generacije "Ratnik-2", a krajem 2018 godine u potpunosti će preći na nju.

U pitanju je komplet u kome su integrisani sistemi naoružanja i sistemi zaštite, kao i sistemi neophodni za održavanje života. Ceo komplet se sastoji od 60 predmeta, jedan od njih je pancir koji može da izdrži 10 direktnih pogodaka iz snajperske puške "Dragunov" (kalibar 7,62 mm). 

Oprema sadrži i automat (AK-12 ili AEK-971), šlem sa zaštitnim naočarima, a takođe nekoliko uređaja za izviđanje i osmatranje. Kamuflaža je osmišljena tako da padobranac bude što neprimetniji i za neprijateljske vojnike i za njihove infracrvene kamere.

PUTINOVI MIGOVI I SUHOJI U EGIPTU, IZA LEĐA SAD: Rusija može da napadne bilo koji cilj na Bliskom Istoku, Sredozemlju i u Africi!

Proizvođači najavljuju da će ceo komplet biti težak oko 20 kg, što je daleko manje od slične opreme u armijama drugih država.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija