• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

19.12.2017

18:02

VETAR U LEĐA SRBIJI NA PUTU KA EU! Nova vlada Austrije će biti još veća podrška našoj zemlji

Vesti

VETAR U LEĐA SRBIJI NA PUTU KA EU! Nova vlada Austrije će biti još veća podrška našoj zemlji

Podeli vest

Nova austrijska vlada, koju čine Narodna partija (OVP) i Slobodarska stranka (FPO), biće još veća podrška Srbiji na putu ka EU, ocenio je poslanik srpskog porekla u bečkoj skupštini Nemanja Damnjanović

On je kazao da je lider FPO Hajnc-Kristijan Štrahe uvek imao odlične odnose sa Srbijom i pozitivan stav prema zemlji, a da je i novi kancelar Sebastijan Kurc uvek podržavao Srbiju.

Tanjug


- Mogu samo da očekujem dalje poboljšanje u odnosima dve zemlje. Nešto drugo ne bi moglo da se očekuje od nove vlade u Beču - rekao je poslanik iz redova FPO.

Član proširenog sastava Predsedništva FPO izrazio je uverenje da će nova vlada pomoći Srbiji na putu ka članstvu u EU.

- Stav Štrahea je uvek bio da Srbija treba da postane članica EU, ali da u pregovorima mora biti ravnopravni partner, a ne da bude ucenjivana - podvukao je Damnjanović.Istakao je da nova vlada, u kojoj je sada FPO, donosi bitne promene i poboljšanja Austriji.

KURC I ŠTRAHE POLOŽILI ZAKLETVU! Austrija ima novu vladu!

- U vladinom programu predviđene su brojne olakšice i rasterećenja za građane. Tako će se sprovesti poresko rasterećenje, povećati minimalne penzije. Nova vlada donosi mnogo toga što je odavno trebalo uraditi - dodao je on.

Damnjanović je rekao da je vlada jasno proevropski orijentisana.

- Nikada mi iz FPO nismo rekli da smo protiv EU, već naprotiv da smo Evropljani. Međutim, ako želite da se nešto razvija onda je važno da analizirate stvari i predlažete ispravke. Nije loše da postoji neko ko skreće pažnju na greške. Naša dužnost je da radimo na boljitku Austrije, jer smo izabrani od Austrijanaca, ali i da ukazujemo na probleme u EU. Sigurno je da će Austrija ostati u EU, i da je vlada proevropski orijentisana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija