• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

28.12.2017

18:50

TRAMP IZGUBIO KONCE I NAPAO KINU: Uhvaćeni na delu - daju naftu Pjongjangu

Vesti

TRAMP IZGUBIO KONCE I NAPAO KINU: Uhvaćeni na delu - daju naftu Pjongjangu

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da je veoma razočaran što Kina dozvoljava da Severna Koreja dolazi do nafte, upozorivši da bi takvi potezi sprečili "prijateljsko rešenje" za krizu nastalu zbog nuklearnog programa Pjongjanga, dok Kina tvrdi da Severnoj Koreji nije prodavala naftu

- Uhvaćeni na delu (red handed) - veoma sam razočaran što Kina dopušta da nafta ulazi u Severnu Koreju. Nikada neće biti prijateljskog rešenja za severnokorejski problem ako ovo nastavi da se dešava - napisao je Tramp na Tviteru.

Kina je, međutim, ranije danas saopštila da kineski brodovi nisu prekršili sankcije prodajom nafte Severnoj Koreji, a to je poručila nakon što je jedan južnokorejski list naveo da su kineski i severnokorejski brodovi na moru nezakonito preručivali naftu, prenosi Rojters. 

SAD ZBOG SRBIJE FALSIFIKUJE ISTORIJU: Na kraju će nas baš Ameri ubediti da su SRBI ZAISTA POSEBAN NAROD!

Kina u novembru nije izvozila naftu i naftne derivate u Severnu Koreju, pokazali su pre dva dana objavljeni podaci kineske carine, čime je, kako ocenjuje britanska agencija, očigledno nadmašila zahteve sankcija koje su ranije ove godine uvele Ujedinjene nacije s ciljem da se ograniče isporuke nafte toj izolovanoj zemlji.

Peking u novembru takođe nije uvozio rudu gvožđa, ugalj ili olovo iz Severne Koreje, drugi ceo mesec od uvođenja novih trgovinskih sankcija UN.

PROVALJENI NA BOŽIĆ! Melanija i Donald Tramp NE MOGU OČIMA DA SE VIDE!

Kina, koja je glavni izvor goriva za Severnu Koreju, prošlog meseca nije izvozila ni benzin, mlazno gorivo, dizel ili lož ulje izolovanom susedu, pokazali su podaci kineske Opšte uprave carina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija