• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Glas Moskve

24.01.2018

14:42

(VIDEO) MIG-31 DOLETEO U KOSMOS I UNIŠTIO ULJEZA: Spektakularna potera za neprijateljskom letelicom iznad Rusije!

Vesti

(VIDEO) MIG-31 DOLETEO U KOSMOS I UNIŠTIO ULJEZA: Spektakularna potera za neprijateljskom letelicom iznad Rusije!

Podeli vest

Kamčatski piloti bombardera MiG-31 presreli su u kosmosu letelicu koja je ušla u državne granice Rusije. Potera je trajala nekoliko minuta, a uljez je uništen lansiranjem elektronske rakete

Borbenu misiju u stratosferi sprovele su posade pomorske avijacije Pacifičke flote.

U ulozi "agresora" bila je jedna od posada "MiG-31" - na nadmorskoj visini od oko 20 kilometara ušla je u vazdušni prostor, a na uzbunu je iz vazdušne baze Elizovo odmah podignuta posada bombardera.

Ovog puta ekipa presretača je upravljala samostalno, bez pomoći vazdušne odbrane na zemlji.

Tokom vežbi, "MiG" je razvio veliku brzinu do 2,2 hiljade kilometara na sat, iako je za ove avione ova brzina daleko od granice mogućeg.

LAVROV: Rusiju optužuju za sve u svetu, a SRBIJU ZA SVE NA BALKANU!

- Posada borca sa supersoničnom brzinom od preko 2,2 hiljade kilometara na sat zauzela je položaj u donjim slojevima stratosfere na nadmorskoj visini od preko 14 kilometara, pronašla, zarobila i uništila vazdušni cilj lansiranjem elektronske rakete - rekao je zvanični predstavnik Pacifičke flote Nikolaj Voskresenski.

Nakon hvatanja, posade su uspešno uništile "neprijatelja" na razdaljini od 100 kilometara.

(VIDEO) RUSI TESTIRALI NOVU BORBENU UNIFORMU: Otporna je na metke, a štiti čak i od napada balističkih raketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija