• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda

27.03.2018

23:18

(FOTO) SPREMA SE ŽESTOK RAT U SIRIJI: Ruski brodovi krcati specijalcima i oružjem prolaze kroz Bosfor, AMERI DOVUKLI ABRAMSE, BREDLIJE I M113!

Vesti

(FOTO) SPREMA SE ŽESTOK RAT U SIRIJI: Ruski brodovi krcati specijalcima i oružjem prolaze kroz Bosfor, AMERI DOVUKLI ABRAMSE, BREDLIJE I M113!

Podeli vest

Ruski brodovi krcati naoružanjem, vojnom opremom, ali i pripadnicima ruskih snaga za specijalne operacije primećeni su pri prolasku kroz Bosfor, na svom putu u pravcu Sirije

Turski aktivisti koji nadgledaju Bosfor snimili su nove ruske transporte naoružanja kako ulaze u Mediteran i idu u pravcu Sirije.

Na snimcima koji su se pojavili danas, prikazan je već dobro poznati ruski transportni brod Ro-Ro Varjag (IMO:8019887), koji je tokom prethodne dve godine redovan na liniji prema Tartusu.

Iako se najveći deo transporta nalazi ispod palube, jasno je da je u pitanju prebacivanje raznih vrsta naoružanja i opreme, koji pristižu u Siriju. Osim Varjaga, snimljen je i brod LST Orsk, klase "tapir", na kom su, osim opreme, primećeni i pripadnici ruskih snaga za specijalne operacije.

Istovremeno, indikativna je i činjenica da su u prethodnih par nedelja Amerikanci dovukli više hiljada vojnika i ogromnu količinu ratne opreme u okruženje Sirije.

Pre dva dana rusko-sirijski Telegram kanal "Direktorat 4", koji prati situaciju u Siriji i Iraku, objavio je fotografije američke vojne mehanizacije koja je pristigla u Jordan vojnim transportnim brodom "Liberti prajd", radi učestvovanja u vojnoj vežbi "Eager lion" (Lav željan borbe).

Prilikom istovara, primećeni su tenkovi M1A2 "Abrams", oklopna vozila M2A3 "Bredli" i M113, vozila za medicinsku evakuaciju.

Youtibe

Prema planu vojne vežbe, američkim i jordanskim snagama pridružiće se i pripadnici saudijskih, katarskih, kuvajtskih i vojnih snaga Bahreina.

Da podsetimo, u toku su i masovne američko-izraelske vojne vežbe "Juniper kobra" u Izraelu, sa neodređenim rokom trajanja, što u kontekstu nedavnih pretnji Vašingtona da planira napad na Siriju, dovodi do velike zabrinutosti u Damasku, koji se sada suočava sa velikim gomilanjem američke vojske na svojim južnim i jugozapadnim granicama. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
argamedon

pre 6 godina

najbolje bi bilo da se Sirija ujedini sa Rusijom i donese sama odluku da se pripoji Rusiji kao bratska drzava .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija