• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2018

19:36

KINA ODBRUSILA AMERICI: NIJE TAČNO DA SMO LASERIMA NAPALI VAŠE AVIONE! Peking uhvatio Vašintgton u opasnoj laži!

Vesti

KINA ODBRUSILA AMERICI: NIJE TAČNO DA SMO LASERIMA NAPALI VAŠE AVIONE! Peking uhvatio Vašintgton u opasnoj laži!

Podeli vest

Kina je negirala tvrdnje da su njene snage koristile lasere protiv američkih letelica iz vojne baze Džibuti, zbog čega su dva američka pilota lakše povređena

Vojska SAD veruje da Kina koristi slične lasere protiv američkih letelica i u Južnom kineskom moru.

Prema rečima portparolke Ministarstva spoljnih poslova Hue Čunjing, Kina je informisla SAD da su ti navodi apsolutno neistiniti.

I Ministarstvo odbrane je izdalo sličan demanti, saopštivši da Kina uvek striktno podržava međunarodni zakon i zakon zemlje rezidenta i da je usmerena ka održavanju regionalne bezbednosti i stabilnosti.

CNN je prethodno javio da je kinesko osoblje u Džibutiju koristilo lasere protiv američkih letelica iz obližnje vojne baze SAD, što je rezultiralo povređenim američkim pilotima i formalnim diplomatskim protestom koji su SAD uputile Pekingu.

(VIDEO) DA SE SMRZNEŠ, STVARNI SNIMAK SUKOBA AVIONA RUSIJE I NATO: Putinovi piloti u 2018. imali 25.000 BORBENIH LETOVA!

SAD su izdale obaveštenje za svoje osoblje, u kojem se navodi da treba da budu oprezni kada lete u određenim delovima Džibutija, zato što su "u prethodnim nedeljama, u malom broj odvojenih slučajeva, američke letelice pogođene laserima".

- Tokom jednog incidenta, dogodile su se dve manje povrede oka kod osoblja koje je letelo u C-130, što je rezultat izlaganja vojnim laserima, za koje je navedeno da potiču iz obližnje kineske baze - kaže se u tom upozorenju.

NATO U STRAHU OD RUSIJE! Britanski lovci pratili ruski vojni avion iznad CRNOG MORA!

Portparolka šefa Pentagona Dejna Vajt je potvrdila da su se dogodili incidenti, kao i da je upućen "formalni demarš" kineskoj vladi i da su "zahtevali" da Kina pokrene sopstvenu istragu.

- Ovakva aktivnost predstavlja stvarnu pretnju našim pilotima - rekla je Vajtova.

Jedan zvaničnik iz sektora odbrane je rekao da vojska SAD veruje da Kina koristi slične lasere protiv američkih letelica i u Južnom kineskom moru, naveo je CNN.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija